Hoe kun je blijven leren?

⁣Een vraag die ik mezelf bijna dagelijks stel. Zelf wil ik graag blijven leren, geef mijn cliënten graag veel mee tijdens en rondom de trainingen en dan zijn er natuurlijk de studenten van MILO en de MPT opleiding.

Dit is wat ik mij bedacht na de laatste examens:⁣

1) Om te kunnen beginnen met leren moet je je er bewust van zijn dat je het niet kan. (onbewust onbekwaam)⁣

Een lastige fase, maar nog niet de echte frustratie. Hier kan je nog zeggen dat je er ook geen moeite voor gedaan hebt. Veel ‘ ja, maar als’ in deze fase.

2) Kiezen om het te willen leren, zonder zeker te weten dat het je gaat lukken. (bewust onbekwaam)

Natuurlijk kan je veel vertrouwen hebben in een positieve uitkomst. Maar iedereen komt in de onzekere fase waarin je hebt geïnvesteerd in, misschien zelfs hardop hebt uitgesproken dat, je het wil en gaat leren.

3) Je krijgt grip op hetgeen wat je wil leren. (bewust bekwaam)

In deze fase heb je overzicht. Je begint de context te zien en je weet welk gedeeltes je al kan en wat je nog moet leren. In deze fase weet je meestal de theorie wel, maar loop je bij de praktische implicatie nog wel eens vast.

4) Je kan het en het kost je nog weinig moeite. (onbewust bekwaam)⁣

Je beheerst datgeen wat je wilde leren en eigenlijk ben je je er ook niet meer bewust van dat het je eerst zoveel moeite kostte. Nu kan je gaan uitbreiden, spelen en nieuwe leerdoelen voor jezelf opstellen.

Accepteer dat het een proces is. Elke fase heeft zijn eigen benodigdheden. En je gaat gevoelens ervaren als onzekerheid en frustratie, maar ook blijdschap en voldoening mits je doorgaat en blijft puzzelen. Laat je niet tegenhouden, maar besef je dat het allemaal onderdeel is van het leerproces!

‘So sit down and enjoy the ride’⁣

Wouter

onze opleiding

Is de MILO Personal Trainer opleiding iets voor jou? Bekijk dan onze pagina over de opleiding en schrijf je in.

Podcasts
Wouter Middelbos

Podcast #58 met Nienke van Overveld

https://media.blubrry.com/kennis_is_kracht/content.blubrry.com/kennis_is_kracht/220526_K_K.mp3 Subscribe: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify | RSS Vandaag heb ik een bijzondere gast in de podcast.Een gast die kort in Nederland

LEES MEER »

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.