Hoe word je een succesvol trainer?

Hoe word je een succesvol trainer. Is het de locatie waar je werkt? De mensen die je kent? De prijs die je vraagt? De uren die je bereid bent te investeren? Hoeveelheid Instagram volgers? Je perfect ontwikkelde biceps brachii?

Het speelt allemaal mee. En het is ook allemaal niet belangrijk. Althans niet opzichzelfstaand. Wat ik bedoel te zeggen is een succesvolle trainer, wat succesvol is laten we in het midden, die doet dat met de middelen die op dit moment beschikbaar zijn.

En nu komt het: je moet leren om te groeien met de middelen die jij tot je beschikking hebt. De reden dat je nu ontevreden bent komt door het gat in middelen die je hebt en die je wil.

De toekomst kan je niet voorspellen, maar je kan je huidige situatie wel verbeteren. Geluk heb je nodig dat is een feit, maar geluk komt neer op leren en groeien zodat als een kans zich voordoet je hem kan pakken. Jouw toekomst wordt voorspeld door je vermogen om te leren van het verleden en daarmee de acties die je onderneemt in het heden te veranderen.

Dit brengt ons bij zelfreflectie als een essentiële vaardigheid want dit helpt je te leren met als doel groei. Leren leidt alleen tot groei als het aansluit bij onze leerbehoeftes in dit moment. Leren hoe je een perfecte periodisering schrijft heeft geen zin als je iemand niet een oefening kan aanleren.

Als je erover nadenkt om een opleiding, cursus, masterclass of boek te kopen om succesvoller te worden als trainer, neem eerst een eerlijke kijk naar wat je weet. Welke vaardigheden en kennis mis jij op dit moment om je cliënten te helpen.

Zoek vervolgens uit wat je nog niet weet, maar je tegenhoudt om een volgende stap te maken en kies dan de bron die het beste aansluit bij die vraag. Herhaal dit consistent en je vergroot je kans op ‘geluk’ en succes aanzienlijk!

Fijne dag,

Wouter

onze opleiding

Is de MILO Personal Trainer opleiding iets voor jou? Bekijk dan onze pagina over de opleiding en schrijf je in.

Podcasts
Wouter Middelbos

Podcast #58 met Nienke van Overveld

https://media.blubrry.com/kennis_is_kracht/content.blubrry.com/kennis_is_kracht/220526_K_K.mp3 Subscribe: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify | RSS Vandaag heb ik een bijzondere gast in de podcast.Een gast die kort in Nederland

LEES MEER »

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.