Hoe ziet een MILO Personal Trainer examen eruit?

Stap 1️⃣
In de laatste praktijkles voor het examen heeft iedere student een intake uitgevoerd op een medestudent.

Stap 2️⃣
Met de informatie uit de intake hebben ze 3 weken de tijd om een weekprogramma te schrijven. Ze hebben de volledige cursus als naslagwerk.

Stap 3️⃣
Op de examendag zelf nemen ze hun programmering mee. Deze programmering wordt bevraagd. Ze moeten al hun keuzes kunnen verantwoorden. In de opleiding hebben we uitgebreid gesproken over de hoe en waarom achter parameters als volume, intensiteit en oefeningselectie. Nu is het aan hen dit in de praktijk te laten zien.

Stap 4️⃣
Ze gaan onderdelen van hun programmering daadwerkelijk uitvoeren op de medestudent waarvoor ze het programma hebben geschreven. We willen zien dat de keuzes die gemaakt zijn op papier ook werken in de praktijk. Dit komt neer op coaching.

Stap 5️⃣
GEEN THEORIE. Althans geen toetsen, strikvragen of multiple choice lijsten. Alle theorie komt terug in de programmering en de 1-op-1 sessie tijdens het examen. Ze zullen bevraagd worden op de principes die we hebben behandeld rondom anatomie en fysiologie.

We hebben lang en hard nagedacht over de invulling van het examen. Een examen dat moet voldoen aan de standaarden van EREPS om een Europese certificering te kunnen uitgeven, maar we wilden ook een moment creëren dat zoveel mogelijk gelijk is met het dagelijkse werk van een trainer. Geen toneelstukjes, maar daadwerkelijk trainen en coachen.

Alle examinatoren hebben de cursus doorlopen en meerdere jaren trainingservaring achter de rug. Wij hebben de overtuiging dat, in een praktische situatie met een examinator die veel ervaring in het werkveld heeft, het daadwerkelijke niveau van onze studenten aan het licht komt.

Als je bent geslaagd zul je met vertrouwen aan de slag gaan met je toekomstige cliënten. Dat is de reden dat we dit moment hebben gecreëerd.

Fijne dag,

Wouter

onze opleiding

Is de MILO Personal Trainer opleiding iets voor jou? Bekijk dan onze pagina over de opleiding en schrijf je in.

Podcasts
Wouter Middelbos

Podcast #58 met Nienke van Overveld

https://media.blubrry.com/kennis_is_kracht/content.blubrry.com/kennis_is_kracht/220526_K_K.mp3 Subscribe: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify | RSS Vandaag heb ik een bijzondere gast in de podcast.Een gast die kort in Nederland

LEES MEER »

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.