Trainingsprincipes; dit zou toch iedereen moeten (willen) weten?!

Als je besluit veel tijd te gaan besteden aan het ontwikkelen van een indrukwekkend fysiek met allicht een even indrukwekkende lijst van krachtprestaties, raad ik je ten zeerste aan om je te verdiepen in het trainingsproces. Stiekem praat ik ook tegen je als je zegt ‘dat je gewoon fit wil worden’, want ook jij hebt veel baat bij de basiskennis van het proces achter trainingsresultaat. Daarover later meer.

Stel je besluit te gaan handelen op de beurs. Je wilt een indrukwekkend portfolio opbouwen en een flinke boost geven aan je financiële situatie. Zou je dan je op een dag een hoop geld verplaatsen van je bankrekening naar zomaar een fonds dat je in de krant hebt zien staan?

Ik denk dat je het heel spannend zou vinden om je hard verdiende centen zomaar op een andere rekening te storten zonder al te veel informatie. Minstens zou je wat advies inwinnen bij een goede kennis met ervaring of je bank, alhoewel die tegenwoordig ook niet meer te vertrouwen zijn (ik bedoel de bank niet je kennis). Ik ken hem of haar niet, dus een beetje raar om daar dan iets over te zeggen. Maar je plukt niet een fonds van het internet, houdt een beetje bij wat er gebeurt en opeens heb je een berg goud te pakken waar je u tegen zegt.

Maar waarom staan we dan massaal urenlang gewichten op te tillen en weer neer te zetten zonder degelijk plan of advies, en verwachten we toch binnen afzienbare tijd het fysiek te krijgen van ‘Brad Pitt in Fightclub of Troy’ (beide niet super indrukwekkend als je het mij vraagt). Kijk als we nu het geld richting de beurs vervangen met tijd in de gym, dan is de bovenstaande vergelijking echt wel te maken.

Natuurlijk kun je met een programma uit de Men’s Health of met advies van een vriend progressie boeken, maar waarom zou je niet een paar uur van je tijd investeren in je goed inlezen in de basiskennis of werken met een expert zodat je daarna vele malen meer resultaat boekt in dezelfde tijd.

Ik durf je zelfs te vertellen dat we veel cursisten krijgen in onze opleiding die niet weten hoe spiergroei werkt of wat progressief overladen is. Ja nu kijk ik jou even aan, ‘trainer in spé’, want jij bent de beurshandelaar. Jij krijgt de tijd van je cliënt en gaat ‘handelen’ in de gym.

Het is nog tot daaraan toe dat je wat geld verliest en dus niet het rendement krijgt waar je op hoopt. Ik bedoel medium tot slechte resultaten in de sportschool zijn zonde van je tijd, voer voor veel frustratie en veel ‘HET WERKT GVD TOCH NIET’.

Maar wat als je er meer aan overhoudt? Blessures, de drang nog meer tijd te investeren in de sportschool zonder effect ten koste van andere activiteiten, geld uitgeven aan een trainer die er ook niet veel van snapt.

Ik adviseer je dus wat tijd te investeren in het begrijpen van de basiskennis principes die essentieel zijn om resultaat te boeken. Dit geldt dus ook voor jou als je geen grote ambities hebt, want je zou met minder tijd veel meer resultaat kunnen boeken. En dus houd je tijd over voor andere dingen. Misschien kan je gaan handelen op de beurs ;-).

Ik heb voor nu, twee opties voor je. (voor meer opties scroll even door onze website)

Optie 1 is gratis. Wij maken een podcast waarmee we trachten om in een uur veel kwalitatieve informatie te geven over een afgekaderd onderwerp. Hij heet ‘Kennis = Kracht’ en alle afleveringen vind je hier.

Ik raad je de volgende specifieke afleveringen aan:

Aflevering 1 om te leren wat ‘progressief overladen’ is. De eerste regel van het trainingsproces.

Aflevering 2 om te leren met welke intentie je een training moet insteken om resultaat te boeken voor een langere periode dan een paar weken.

Aflevering 3 en aflevering 7 om te leren wat de principes zijn achter spiergroei en het trainen van maximaal kracht. We leggen je ook uit hoe je dit in de praktijk brengt!

Aflevering 9 om te leren wat herstel voor rol speelt (MEGA BELANGRIJK). En hoe je het positief kan beïnvloeden.

Aflevering 20 heb ik gemaakt met 3 wetenschappers en we behandelen alles over spiergroei en wat de wetenschap daarvan vindt. Ik vond het ook een mooie samenvatting van de principes en mechanismen.

Optie 2 is ons ‘Skin in the Game’ trainingsprogramma. Een trainingsprogramma van 30 weken met verschillende fases waarin alle essentiële trainingsprincipes terugkomen. We leren je daadwerkelijk trainen door te trainen met daarnaast toffe video’s. Er zijn video’s over principes en gewoontes (de basiskennis én verdieping) die een programma succesvol maken, maar ook voor elke beweging en oefening is er een video die je precies laat zien waar je op moet letten in de uitvoering.

Voor 35 euro in de maand doe je mee. Meer informatie vind je hier.

Als je echt stappen wil maken in de gym dan kost dat tijd. Misschien wel jaren als je echt ambitie hebt. Zorg ervoor dat je die tijd slim besteedt, maak er een nuttig, leuk en uitdagend proces van. Er lopen al veel te veel gefrustreerde mensen rond in de sportschool. Als trainer vind ik dat het je verantwoordelijkheid is om goed om te gaan met de ‘investering’ van je atleten. Wees geen eikel. Verdiep je in de materie. Start niet zonder essentiële basiskennis.

Wouter Middelbos
Team MILO

onze opleiding

Is de MILO Personal Trainer opleiding iets voor jou? Bekijk dan onze pagina over de opleiding en schrijf je in.

Podcasts
Wouter Middelbos

Podcast #58 met Nienke van Overveld

https://media.blubrry.com/kennis_is_kracht/content.blubrry.com/kennis_is_kracht/220526_K_K.mp3 Subscribe: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify | RSS Vandaag heb ik een bijzondere gast in de podcast.Een gast die kort in Nederland

LEES MEER »

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.