Advanced Personal Trainer

Behaal in 30 weken een Europees erkend Advanced Personal Trainer diploma.

30 weken

Het vak in de vingers krijgen kost tijd. Dus nemen wij de tijd om ervoor te zorgen dat je de theorie ook in praktijk kunt brengen tijdens de 10 praktijksessies. Iedere 3 uur durende sessie staat in het teken van een thema uit de Milo Guide en wordt ondersteund door een presentatie van onze opleiders.

Erkende accreditatie

Nadat je geslaagd bent voor je examen mag je jezelf Certified Personal Trainer (EQF Level 4) noemen volgens de EREPS norm. Dit betekent dat je gecertificeerd bent in Nederland en de rest van Europa.

Kwaliteit boven alles

We werken in kleine groepen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit hoog blijft en er veel ruimte is voor individuele aandacht. Je leert niet alleen van onze opleiders, maar ook van je medestudenten. We moedigen deelnemers aan elkaar te voorzien van feedback, zodat het leerproces wordt versterkt.

Online én offline

Door middel van de MILO Guide blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je ontvangt altijd voor een praktijkdag de benodigde theorie, om je zo optimaal voor te bereiden. Tijdens de praktijksessies breng je deze theorie in de praktijk.

Méér dan alleen training

Je krijgt binnen de Advanced Personal Trainer cursus veel meer dan alleen les in training geven. Je krijgt ook les in coaching, programmering, voeding & lifestyle en meer. Lees hieronder meer over de 6 modules.

Deelnemers vertellen

Hoe ziet de opleiding er precies uit?

 • De Basis

9 weken

Meso 1 start met een fundament van eigen vaardigheid, functionele anatomie en we starten hier met het ontwikkelen van je oog voor bewegen. Na deze mesocyclus heb je zo’n 30 oefeningen behandeld, begrijp je de verschillende bewegingsvlakken, heb je hard gewerkt aan je eigen vaardigheid, snap je wat kinetische energie is en waarom dit essentieel is in je werk als trainer.

3 praktijklessen

We behandelen een heleboel oefeningen waarbij we focussen op de transitie van het denken in oefeningen naar het denken in bewegingen. We werken aan de eigen vaardigheid, je gaat elkaar coachen en we behandelen hoe je progressie- en regressievormen interpreteert en toepast. Na deze 3 praktijklessen heb je een goed beeld van de functionele anatomie, heb je voor elke beweegrichting een aantal oefeningen op zak en snap je hoe je effectief coacht.

 • Coachen en lesgeven

3 weken

In deze meso gaan we werken aan je didactische kwaliteiten en gaan we beginnen met programmeren. Je leert welke elementen je gaat toepassen als coach van een goede cue die je auditief of visueel inzet tot het inrichten van een structuur in de les en het positioneren van jezelf tijdens het geven van een les. Ook leer je in deze module de voorwaarden van het cardiovasculaire systeem en hoe je deze effectief en efficiënt programmeert.

1 praktijkles

In deze les maken we de transitie van het coachen van losse oefeningen naar het coachen van een groep. Je gaat bovengenoemde kennis in de praktijk brengen door het voorbereiden van een aantal situaties die je meebrengt. Wij gaan op zoek naar jouw eigen ‘coaching-voice’ en je krijgt veel feedback op je lesgeven.

 • Examen I

voor E-REPS accreditatie level 3 ‘Grouptrainer’

Je krijgt een casus waarmee je een groepsles gaat voorbereiden. Die les neem je mee naar je examen. Je wordt op 3 onderdelen beoordeeld. Deel 1 is je voorbereiding waarbij je je keuzes verdedigt. Deel 2 is het geven van een aantal onderdelen van je les waarbij we kijken naar je didactische vaardigheden. Deel 3 is de theorie die we tijdens het lesgeven testen door vragen te stellen over oefeningen en functionele anatomie die daarbij hoort.

 • Voeding en leefstijl

Online

We leren je wat de rol is van de verschillende macronutriënten door gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek. Je leert wat het psycho-social model is en op welke manier het effect heeft op de doelstelling van je cliënt.

Mini-examen

Je krijgt een vragenlijst toegestuurd waarmee we willen toetsen of je de stof hebt begrepen.

 • Bewegen als assessment

3 weken

Je leert welke bewegingen elke cliënt moet beheersen, van beginnende sporter tot atleet. Hiervoor ga je kennis tot je nemen over bewegingsuitslag, bewegingstekorten en actieve en passieve structuren in het lichaam.

1 praktijkles

We hebben een complete personal training sessie voorbereid die we gaan doornemen. We focussen ons daarbij op de reden dat we voor oefeningen kiezen. Je leert hier ook hoe je oefeningen manipuleert voor cliënten met specifieke doelen. Dit allemaal door te ervaren en te coachen.

 • Maximaliseren van kracht en spiergroei

6 weken

Wat is kracht en wat is spiergroei? En welke parameters zijn er om deze te maximaliseren. We gaan dieper in op periodisering en de begrippen die daarbij horen.

2 praktijklessen

Praktijkles 1 gaat over het maximaliseren van hypertrofie. We behandelen aan de hand van een training verschillende vormen van het toedienen van trainingsprikkels. We laten je ook verschillende oefeningen ervaren om spiergroepen te isoleren. 
Praktijkles 2 staat in het teken van het trainen voor het maximaliseren van kracht. We brengen de kennis vanuit de theorie in de praktijk door een training waarbij we opbouwen naar een 3-5 RM op de grote lifts.

 • Een holistische benadering

3 weken

In deze meso brengen we alle lessen bij elkaar en leer je meer over het opzetten van een onderneming als personal trainer. Hier stomen we je klaar om aan de slag te gaan als personal trainer in de ‘echte’ wereld.

1 praktijkles

In de praktijk brengen we alles bij elkaar door een complete trainingsweek door te nemen van een cliënt. Naast ruimte voor vragen en discussie gaan we een aantal onderdelen van deze trainingsweek met je uitvoeren. Hierin heb je zowel de rol als cliënt als de rol van coach.

 • Examen II

voor EREPS accreditatie Level 4 ‘Personal Trainer’

Dit examen is vergelijkbaar met het eerste examen. Je krijgt van ons een casus. Deze casus is een PT cliënt waarbij net een intake is afgenomen. Aan jou de taak om een trainingsweek uit te schrijven.

Die neem je mee naar je examen vervolgens is de structuur van het examen hetzelfde. 3 onderdelen waarbij je wordt bevraagd op de keuze in je voorbereiding, je didactische vaardigheden en je kennis van bewegingen, oefeningen en functionele anatomie.

Ons doel is om tijdens de examens je werk als personal trainer zoveel mogelijk te simuleren waarbij het je taak is om de context te begrijpen, kritisch te kunnen redeneren, keuzes te maken en vervolgens helder te communiceren.

Schrijf je nu in en word
Advanced Personal Trainer

Europees erkende
Certificering

Het European Register of Exercise Professionals (EREPS), gelanceerd in 2007, is een onafhankelijk register van instructeurs, trainers en leraren die werkzaam zijn in de Europese gezondheids-, fitness- en fysieke activiteitssector.

EREPS erkent de kwalificaties en vaardigheden van sportprofessionals en is een belangrijke garantie voor het publiek en werkgevers dat hun instructeur of werknemer de juiste kwalificaties heeft om hun rol veilig en effectief uit te voeren.

Bron: European Register of Exercise Professionals

Wouter Middelbos
CEO

about us

Dit zijn wij. Een groep vakidioten. Een aantal zeer ervaren trainers en coaches die klaar staan om hun expertise met jou te delen. MILO is begonnen als gesprek tussen trainers die op zoek waren naar antwoorden over hun vak. Trainers die de drang hadden om beter te begrijpen waarom en hoe. Beter willen worden. Daar kwamen we tot de ontdekking dat vakmanschap een combinatie is van kennis en ervaring. Dat is nog steeds de basis voor alles wat wij doen. Wij zijn er voor je.

Praktische informatie

De cursus

 • 30 weken
 • 10 praktijksessies van 3 uur
 • Behaal een diploma met EREPS Europese accreditatie
 • Milo Guide met 163 pagina's studiemateriaal
 • Facebook groep voor contact met andere deelnemers en trainers
 • De gehele APT cursus is in het Engels

Locatie

Amsterdam

Startdatum

vrijdag 30 augustus
zondag 1 september

Wanneer je op vrijdag start maak je deel uit van de 'vrijdaggroep' en zijn alle praktijkdagen op vrijdag. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de zondaggroep.

Praktijkdagen

Praktijkdag 1: vrijdag 30 aug of zondag 1 sep

Praktijkdag 2: vrijdag 20 sep of zondag 22 sep

Praktijkdag 3: vrijdag 11 okt of zondag 13 okt

Praktijkdag 4: vrijdag 1 nov of zondag 3 nov

Examen deel l: vrijdag 22 nov of zondag 24 nov

Praktijkdag 6: vrijdag 13 dec of zondag 15 dec

Praktijkdag 7: vrijdag 3 jan of zondag 5 jan

Praktijkdag 8: vrijdag 24 jan of zondag 26 jan

Praktijkdag 9: vrijdag 14 feb of zondag 16 feb

Eindexamen: vrijdag 6 mrt of zondag 8 mrt

Prijs

Start al vanaf €238,19 per maand*

 • Totaal €1649 bij vooruitbetaling
 • Totaal €1749 bij termijnbetaling

alle bedragen zijn Excl. BTW