MILO Personal Trainer

Behaal in 30 weken een Europees erkend Personal Trainer diploma.

Wat is het?

30 weken

Het vak in de vingers krijgen kost tijd. Dus nemen wij de tijd om ervoor te zorgen dat je de theorie ook in praktijk kunt brengen tijdens de 10 praktijksessies. Iedere 3 uur durende sessie staat in het teken van een thema uit het studiemateriaal en biedt je de kans de theorie toe te passen op jezelf en medestudenten onder toeziend oog van onze leraren.

erkende accreditatie

Nadat je geslaagd bent voor je examen mag je jezelf Certified Personal Trainer (EQF Level 4) noemen volgens de EREPS norm. Dit betekent dat je gecertificeerd bent in Nederland en de rest van Europa.

Kwaliteit boven alles

We werken in kleine groepen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit hoog blijft en er veel ruimte is voor individuele aandacht. Je leert niet alleen van onze opleiders, maar ook van je medestudenten. We moedigen deelnemers aan elkaar te voorzien van feedback, zodat het leerproces wordt versterkt.

Online én offline

Door middel van de online leeromgeving op deze website blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je ontvangt altijd 3 weken voor een praktijkdag de benodigde theorie, om je zo optimaal voor te bereiden. Tijdens de praktijksessies breng je deze theorie in de praktijk.

Méér dan alleen training

Je krijgt binnen de MILO Personal Trainer cursus veel meer dan alleen les in training geven. Je krijgt ook les in coaching, programmering, voeding & lifestyle en meer. Lees hieronder meer over de 6 modules.

Deelnemers vertellen

Briljante! Het de beste manier om kennis op te doen m.b.t PT!

Een geweldige manier om jezelf uit te dagen om een PT te worden. De tools die zij aanbieden en hoe de praktijk dagen in elkaar zitten was voor mij de perfecte combi om alles goed en duidelijk op me te nemen.
- Amsterdam - maart 17, 2020

Beste 30 weken qua educatie tot nu toe.

Of je nou zoekt nou zoekt naar meer verdieping, coachingskills of theorie: de cursus voldoet naar mijn mening aan allemaal. Persoonlijk vind ik de praktijklessen het meest leerzaam van de opleiding. Elke week andere uitdagingen in casussen en heel veel ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht. Je leert beter coachen door de verschilllende tools die worden aangereikt en het beantwoorden van de waarom vraag laat je denken vanuit anatomie en fysiologie. persoonlijk liet dit mij denken op een manier die mijn vertrouwen in de keuzes die ik maakte verbeterde. Een erg leuke en leerzame cursus die ik iedereen aan zou raden. Zelf vind ik het een pre om al anatomische kennis te hebben waardoor je iets makkelijker door de theorie heen gaat.
- CULEMBORG - maart 12, 2020

Leuke, duidelijke en leerzame masterclass

Doordat je na de theorie meteen toepast onder toezicht van de coaches, blijft het ook echt hangen.
- Volendam - maart 11, 2020

Naar mijn mening de meest professionele trainersopleding out there.

'Kennis is kracht' is kort maar krachtig. Echter beschrijft het de insteek van Wouter en zijn opleiding bijzonder effectief. Deze opleiding is gebaseerd op de wetenschap en gaat elke keer weer terug naar de functionele anatomie. Kunnen we het verklaren vanuit het lichaam? Dan doen we er wat mee, anders niet. En ik houd ervan om puur op feiten af te gaan ipv hypes of trends. Dus daarom was dit een top opleiding voor mij. Erg tevreden. Ik denk dat er erg veel trainers in Nederland zijn die met deze opleiding nog heel veel kunnen leren.
- IJmuiden - februari 28, 2020

Leerzaam, eye opener en stof tot oefenen

Goede balans in theorie en praktijk. De theorie vond ik iets snel gaan, veel info in korte tijd, merkte dat ik iets langer nodig had om de slides goed te laten landen. Maar omdat de slides nagestuurd zijn, kan dat ook rustig. Praktijk was goed alleen merkte ik dat ik meer hulp kon gebruiken bij het analyseren en corrigeren tijdens het praktijkgedeelte. Elke keer als een van de docenten erbij was dan begreep ik het wel maar zelf doen bleek uitdagender, of zag ik niet goed wat er wel/niet goed ging, zeker bij ademhalen gedeelte. Wel goed opgevangen doordat docenten elke keer weer centraal pakten om een "case" door te nemen. Eye opener omdat ik me realiseerde dat alles begint met een goede ademhaling. Super fijn om al de youtube video's van Sterkher en MILO als naslag/ verdieping te hebben zodat ik het beter kan laten landen. Punt van aandacht was organisatie: verschillende starttijden doorgegeven waardoor mensen op verschillende tijden aanwezig waren. Was bij de masterclass deadlift ook niet goed gegaan. Zonde van inhoudelijk goede clinic.
- Amsterdam - februari 23, 2020

Zeer veel geleerd!

Van te voren had ik verwacht dat de verschillende soorten deadlifts zouden worden behandeld. Het bleek alleen om de romanian deadlift te gaan en dat was meer dan genoeg. Goede verdieping!
- Amsterdam - februari 22, 2020

Weer veel geleerd!

Zeer interessante masterclass. Goede theoretische uitleg en vooral de meerwaarde om het tijdens de masterclass te oefenen in de gym met hulp van Wouter en Romana. Op die manier handig om direct te kunnen toepassen bij cliënten.
- Utrecht - februari 21, 2020

Leerzaam!

De masterclass van Wouter en Richard was heel goed. Ze hebben de DL mooi opgeknipt in stukken, zodat je op een goede en duidelijke manier de juiste technieken aanleerde. Wouter en Richard hebben ontzettend veel kennis en ik heb er enorm veel van opgestoken als trainer. Mijn doel is dat ik de geleerde technieken in de praktijk breng bij mijzelf en mensen die ik training geef. Ik heb nu een betere understanding van de DL. De communicatie was alleen wel voor verbetering vatbaar. De DL cursus zou een week eerder plaats vinden en is, wegens een dubbele boeking gecanceld, en naar een week later gezet. Niet heel handig als je hier al rekening mee houdt in je agenda en met werk. Op de dag zelf kregen we nog een mail dat er ook een verkeerde tijd was gecommuniceerd en dat de inloop een half uur eerder was. Allemaal geen ramp, maar wel komt wel erg knullig over.
- Amsterdam - februari 6, 2020

Leerzaam, waardevol en vooral genoten van het proces de afgelopen 30 weken.

De online theorie waar je je les mee voorbereid is erg uitgebreid. De praktijklessen lieten me telkens weer lampjes branden op momenten dat ik in de online leerstof even vastliep of niet helemaal begreep. Leuke, leerzame praktijklessen waar veel aandacht is voor het coachen. De theorie wordt in praktijk gebracht waardoor je zelf meteen alles leert toepassen. Super blij dat ik deze opleiding heb gevolgd. Ik heb heel anders leren kijken naar bewegen en kan dit nu toepassen in praktijk om mijn cliënten nog beter te leren bewegen.
- Utrecht - december 15, 2019

Super leerzame maar ook leuke 30 weken!

Ik ben blij dat ik uiteindelijk de keuze heb gemaakt om deze opleiding te volgen. Ik heb zo ontzettend veel geleerd! Na elke praktijkles liep ik weer naar buiten met veel nieuwe kennis. De praktijklessen zijn super interessant omdat je de vooraf geleerde (online) theorie meteen in de praktijk kunt brengen. Daarnaast word alles duidelijk en op een leuke manier uitgelegd en onderbouwd zowel tijdens de les als in de online modules. Ik zou deze opleiding zeker aanraden aan elke (beginnende) personal trainer !
- Rotterdam - december 15, 2019

Zo waardevol.

Als iemand zonder een “specifieke” sport-achtergrond was ik bang dat de opleiding te hoog gegrepen was voor mij. Het niveau ligt zeker hoog, maar het is juist voor iedereen super toegankelijk wat het zo fijn leren maakt. De kennis, expertise van de leraren en algehele sfeer zijn heel fijn om in te leren, ook als je geen sport-opleiding hebt genoten. Ik heb het als zeer waardevol ervaren voor mijn eigen ontwikkeling en kennis van het menselijk lichaam. Ik zet door MILO met veel meer zelfvertrouwen veel stappen richting nieuwe doelen en daar ben ik ze erg dankbaar voor!
- Amsterdam - december 14, 2019

Leerzaam

Om zonder enige ervaring toch uiteindelijk het gevoel te hebben dat ik na het afronden van de cursus weet waar ik heb het over heb als het over bewegen gaat, doet me echt goed.
- Rotterdam - december 12, 2019

Genoten van deze professionele opleiding

Ik ga de praktijklessen met Wouter, Youri en Ben echt missen. Heerlijk om elke 3 weken met elkaar tot in de details de theorie te bespreken aan de hand van de praktijk. Knap dat ze voor mij als beginner maar juist ook voor gevorderde trainers altijd de tip hebben om weer een stap verder te komen. Het opleidingsmateriaal, de praktijklessen en examens sluiten uitstekend op elkaar aan en zijn goed georganiseerd. In 30 weken tijd heb ik alles geleerd wat ik wilde weten over anatomie, bewegingspatronen, coachen en programmeren. En wellicht nog belangrijker hoe je vanuit deze sterke basis na de opleiding kunt blijven verbeteren als trainer.
- Bussum - november 29, 2019

Een super leerzame en constante uitdaging!

Met nul ervaring in de sport behalve het zelf beoefenen ervan heb ik zo ontzettend veel geleerd in de afgelopen 6 maanden. Elke les zat vol met nieuwe informatie, nieuwe uitdagingen en stof om overna te denken. Je leert echt op een andere manier kijken naar trainen. Met name naar het veilig trainen en de veilige weg naar het resultaat dat je wilt bereiken. Dat staat voor mij tegenover wat je toch wel veel in sportscholen ziet waarbij men zo snel mogelijk sterk willen worden en kosten wat het kost zijn 1rm te verhogen. Met als gevolg vaak blessures die je vervolgens weer 3 stappen terug brengen. Ik kan deze opleiding iedereen aanraden weet zeker dat Wouter, Yoeri, Ben, Romana en Timo je een bijzonder leerzaam programma kunnen aanbieden.
- Amsterdam - november 28, 2019

Milo: een bron van kennis, inspiratie en groei!

De opleiding is van hoge kwaliteit. De trainers hebben ontzettend veel kennis en weten dit op een toegankelijke manier over te brengen in theorie en praktijk. De sfeer in de lessen is heel prettig: gezellig én professioneel. Je wordt serieus genomen en jouw inbreng wordt gewaardeerd. Als ervaren trainer met mijn eigen bedrijf vroeg ik mij af of ik wel genoeg zou leren. Nou, ik heb zeker veel geleerd! Het was vooral fine tunen van kennis van anatomie, programmeren en coachen. Het mooiste was dat ik dit meteen kon toepassen in mijn Personal Training sessies. Ik kon het meteen eigen maken. Deze cursus heeft mij scherper gemaakt en veel meer plezier en uitdaging in mijn werk gegeven. Ik raad deze opleiding zeker aan, aan beginnende én gevorderde trainers!
- Amsterdam - november 26, 2019

Een zeer leerzame en deskundige cursus die mij een goed oog voor bewegen gegeven heeft.

Elke les was een grote stap vooruit die ik meteen in de praktijk kon toepassen. Door de cursus heb ik echt plezier in mijn werk als coach gekregen. Het is een fijne omgeving met duidelijke opdrachten die je meteen dwingen elkaar goed te leren kennen, waardoor het een prettige manier van leren wordt.
- Volendam - november 25, 2019

Onwijs veel geleerd in 30 weken

Nooit gedacht dat ik zoveel ging leren! En misschien nog belangrijker is het feit dat ik ontzettend heb genoten van het proces. Zeer goede opleiding met zeer deskundige (en leuke) begeleiding. De 10 praktijklessen zijn heel waardevol. De theorie is niet te overweldigend en wordt zo aangeboden om het direct toe te passen in de praktijk.
- Utrecht - november 24, 2019

What an amazing studying experience!!!

MILO was an absolutely wonderful experience. The best thing was the professional teachers; Wouter and Yoeri!!!! The most important thing for me is the level of education and the dedication of the teachers to what they are teaching and these were definitely 5/5!! The perfect combination of theory and practise. And what is the most important thing that after that 7 months I really can say I learned so much and only because the MILO team and their teaching methods are the best! A huge thank you MILO!!!
- Amsterdam - oktober 4, 2019

Top masterclass

Mooi initiatief weer. Altijd fijn om up to date te blijven. Nogmaals dank!
- Arnhem - september 3, 2019

Top training !

Genoten ! Inspirerende omgeving, diepgaande analyse van beweging, betrokken kundige trainers, feedback waar je verder mee kunt werken ook na de training. Milo brengt fitness naar de next level. Super! Ik kom graag terug 🙂🙏
- Den Haag - augustus 29, 2019
63 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

Wat kan ik verwachten?

Wat ga ik leren en is de opleiding iets voor mij?

Hoe ziet de opleiding er precies uit?

 • De Basis

9 weken

Meso 1 start met een fundament van eigen vaardigheid, functionele anatomie en we starten hier met het ontwikkelen van je oog voor bewegen. Na deze mesocyclus heb je zo’n 30 oefeningen behandeld, begrijp je de verschillende bewegingsvlakken, heb je hard gewerkt aan je eigen vaardigheid, snap je wat kinetische energie is en waarom dit essentieel is in je werk als trainer.

3 praktijklessen

We behandelen een heleboel oefeningen waarbij we focussen op de transitie van het denken in oefeningen naar het denken in bewegingen. We werken aan de eigen vaardigheid, je gaat elkaar coachen en we behandelen hoe je progressie- en regressievormen interpreteert en toepast. Na deze 3 praktijklessen heb je een goed beeld van de functionele anatomie, heb je voor elke beweegrichting een aantal oefeningen op zak en snap je hoe je effectief coacht.

 • Coachen en lesgeven

3 weken

In deze meso gaan we werken aan je didactische kwaliteiten en gaan we beginnen met programmeren. Je leert welke elementen je gaat toepassen als coach van een goede cue die je auditief of visueel inzet tot het inrichten van een structuur in de les en het positioneren van jezelf tijdens het geven van een les. Ook leer je in deze module de voorwaarden van het cardiovasculaire systeem en hoe je deze effectief en efficiënt programmeert.

1 praktijkles

In deze les maken we de transitie van het coachen van losse oefeningen naar het coachen van een groep. Je gaat bovengenoemde kennis in de praktijk brengen door het voorbereiden van een aantal situaties die je meebrengt. Wij gaan op zoek naar jouw eigen ‘coaching-voice’ en je krijgt veel feedback op je lesgeven.

 • Examen I

voor E-REPS accreditatie level 3 ‘FITNESS INSTRUCTOR’

Je krijgt een casus waarmee je een groepsles gaat voorbereiden. Die les neem je mee naar je examen. Je wordt op 3 onderdelen beoordeeld. Deel 1 is je voorbereiding waarbij je je keuzes verdedigt. Deel 2 is het geven van een aantal onderdelen van je les waarbij we kijken naar je didactische vaardigheden. Deel 3 is de theorie die we tijdens het lesgeven testen door vragen te stellen over oefeningen en functionele anatomie die daarbij hoort.

 • Voeding en leefstijl

Online

We leren je wat de rol is van de verschillende macronutriënten door gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek. Je leert wat het psycho-social model is en op welke manier het effect heeft op de doelstelling van je cliënt.

Mini-examen

Je doet in onze online leeromgeving een multiple-choice test waarmee we willen toetsen of je de stof hebt begrepen.

 • Bewegen als assessment

3 weken

Je leert welke bewegingen elke cliënt moet beheersen, van beginnende sporter tot atleet. Hiervoor ga je kennis tot je nemen over bewegingsuitslag, bewegingstekorten en actieve en passieve structuren in het lichaam.

1 praktijkles

We hebben een complete personal training sessie voorbereid die we gaan doornemen. We focussen ons daarbij op de reden dat we voor oefeningen kiezen. Je leert hier ook hoe je oefeningen manipuleert voor cliënten met specifieke doelen. Dit allemaal door te ervaren en te coachen.

 • kracht en spiergroei

6 weken

Wat is kracht en wat is spiergroei? En welke parameters zijn er om deze te maximaliseren. We gaan dieper in op periodisering en de begrippen die daarbij horen.

2 praktijklessen

Praktijkles 1 gaat over het maximaliseren van hypertrofie. We behandelen aan de hand van een training verschillende vormen van het toedienen van trainingsprikkels. We laten je ook verschillende oefeningen ervaren om spiergroepen te isoleren. 
Praktijkles 2 staat in het teken van het trainen voor het maximaliseren van kracht. We brengen de kennis vanuit de theorie in de praktijk door een training waarbij we opbouwen naar een 3-5 RM op de grote lifts.

 • holistische benadering

3 weken

In deze meso brengen we alle lessen bij elkaar en leer je meer over het opzetten van een onderneming als personal trainer. Hier stomen we je klaar om aan de slag te gaan als personal trainer in de ‘echte’ wereld.

1 praktijkles

In de praktijk brengen we alles bij elkaar door een complete trainingsweek door te nemen van een cliënt. Naast ruimte voor vragen en discussie gaan we een aantal onderdelen van deze trainingsweek met je uitvoeren. Hierin heb je zowel de rol als cliënt als de rol van coach.

 • Examen II

voor EREPS accreditatie Level 4 ‘Personal Trainer’

Dit examen is vergelijkbaar met het eerste examen. Je krijgt van ons een casus. Deze casus is een PT cliënt waarbij net een intake is afgenomen. Aan jou de taak om een trainingsweek uit te schrijven.

Die neem je mee naar je examen vervolgens is de structuur van het examen hetzelfde. 3 onderdelen waarbij je wordt bevraagd op de keuze in je voorbereiding, je didactische vaardigheden en je kennis van bewegingen, oefeningen en functionele anatomie.

Ons doel is om tijdens de examens je werk als personal trainer zoveel mogelijk te simuleren waarbij het je taak is om de context te begrijpen, kritisch te kunnen redeneren, keuzes te maken en vervolgens helder te communiceren.

Schrijf je nu in en word
MILO Personal Trainer

Europees erkende
Certificering

Het European Register of Exercise Professionals (EREPS), gelanceerd in 2007, is een onafhankelijk register van instructeurs, trainers en leraren die werkzaam zijn in de Europese gezondheids-, fitness- en fysieke activiteitssector.

EREPS erkent de kwalificaties en vaardigheden van sportprofessionals en is een belangrijke garantie voor het publiek en werkgevers dat hun instructeur of werknemer de juiste kwalificaties heeft om hun rol veilig en effectief uit te voeren.

Bron: European Register of Exercise Professionals

Wouter Middelbos
CEO

about us

Dit zijn wij. Een groep vakidioten. Een aantal zeer ervaren trainers en coaches die klaar staan om hun expertise met jou te delen. MILO is begonnen als gesprek tussen trainers die op zoek waren naar antwoorden over hun vak. Trainers die de drang hadden om beter te begrijpen waarom en hoe. Beter willen worden. Daar kwamen we tot de ontdekking dat vakmanschap een combinatie is van kennis en ervaring. Dat is nog steeds de basis voor alles wat wij doen. Wij zijn er voor je.

Praktische informatie

De opleiding

 • 30 weken
 • 10 praktijksessies van 3 uur
 • Behaal een diploma met EREPS Europese accreditatie
 • Online leeromgeving via deelnemers portaal op deze website
 • Intern forum bij elk thema voor contact met andere deelnemers en trainers
 • De gehele MILO PT opleiding is in het Nederlands

Locatie

Vondelgym Zuid, Amsterdam

Startdatum

vrijdag 11 september
zondag 13 september

Wanneer je op vrijdag start maak je deel uit van de 'vrijdaggroep' en zijn alle praktijkdagen op vrijdag. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de zondaggroep.

Praktijkdagen

13:00 - 16:00

Praktijkdag 1: vrijdag 11 sep of zondag 13 sep

Praktijkdag 2: vrijdag 2 okt of zondag 4 okt

Praktijkdag 3: vrijdag 23 okt of zondag 25 okt

Praktijkdag 4: vrijdag 13 nov of zondag 15 nov

Examen deel l: vrijdag 4 dec of zondag 6 dec

Praktijkdag 6: vrijdag 18 dec of zondag 20 dec

Praktijkdag 7: vrijdag 15 jan of zondag 17 jan

Praktijkdag 8: vrijdag 5 feb of zondag 7 feb

Praktijkdag 9: vrijdag 26 feb of zondag 28 feb

Eindexamen: vrijdag 19 mrt of zondag 21 mrt

Alle lessen zijn van 13:00 tot 16:00

Prijs

Start al vanaf €279,00 per maand*

 • Totaal €1849 bij vooruitbetaling
 • Totaal €1953 bij termijnbetaling

*alle bedragen zijn Excl. BTW