MILO Personal Trainer

Behaal in 30 weken een Europees erkend Personal Trainer diploma.

Wat is het?

30 weken

Het vak in de vingers krijgen kost tijd. Dus nemen wij de tijd om ervoor te zorgen dat je de theorie ook in praktijk kunt brengen tijdens de 10 praktijksessies. Iedere 3 uur durende sessie staat in het teken van een thema uit het studiemateriaal en biedt je de kans de theorie toe te passen op jezelf en medestudenten onder toeziend oog van onze leraren.

Erkende accreditatie

Nadat je geslaagd bent voor je examen mag je jezelf Certified Personal Trainer (EQF Level 4) noemen volgens de EREPS norm. Dit betekent dat je gecertificeerd bent in Nederland en de rest van Europa.

Kwaliteit boven alles

We werken in kleine groepen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit hoog blijft en er veel ruimte is voor individuele aandacht. Je leert niet alleen van onze opleiders, maar ook van je medestudenten. We moedigen deelnemers aan elkaar te voorzien van feedback, zodat het leerproces wordt versterkt.

Online én offline

Door middel van de online leeromgeving op deze website blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je ontvangt altijd 3 weken voor een praktijkdag de benodigde theorie, om je zo optimaal voor te bereiden. Tijdens de praktijksessies breng je deze theorie in de praktijk.

Méér dan alleen training

Je krijgt binnen de MILO Personal Trainer cursus veel meer dan alleen les in training geven. Je krijgt ook les in coaching, programmering, voeding & lifestyle en meer. Lees hieronder meer over de 6 modules.

Deelnemers vertellen

What an amazing studying experience!!!

MILO was an absolutely wonderful experience. The best thing was the professional teachers; Wouter and Yoeri!!!! The most important thing for me is the level of education and the dedication of the teachers to what they are teaching and these were definitely 5/5!! The perfect combination of theory and practise. And what is the most important thing that after that 7 months I really can say I learned so much and only because the MILO team and their teaching methods are the best! A huge thank you MILO!!!
- Amsterdam - oktober 4, 2019

Top masterclass

Mooi initiatief weer. Altijd fijn om up to date te blijven. Nogmaals dank!
- Arnhem - september 3, 2019

Top training !

Genoten ! Inspirerende omgeving, diepgaande analyse van beweging, betrokken kundige trainers, feedback waar je verder mee kunt werken ook na de training. Milo brengt fitness naar de next level. Super! Ik kom graag terug 🙂🙏
- Den Haag - augustus 29, 2019

Zeer leerrijk!

Leuk dat het zowel theorie als praktijk was. Als je de theorie hoort lijkt het logisch, maar als je dan zelf in de praktijk moet oefenen en checken of iemand het daadwerkelijk goed doet en je moet leren om goed te observeren, merk je dat het toch niet altijd zo simpel is. Vandaar vond ik het super leerrijk om zowel de theorie als praktijk mee te kunnen volgen.
- Zulte, België - augustus 29, 2019

Top opleiding

Goede opleiding waarbij de theorie goed vertaald wordt in de praktijk. Persoonlijke aandacht en advies op maat. Leerzaam voor alle niveaus van personal trainers; van beginner tot ervaren. Het brengt je manier van training aanbieden naar een hoger niveau.
- Amsterdam - augustus 15, 2019

Leerzame cursus met deskundige, behulpzame en toffe instructors!

Super docenten! Wouter, Sefton en Yoeri hebben heel veel kennis en ze weten dit op een plezierige manier over te brengen. Het is een hele leuke cursus. De practical omgeving is top bij VondelGym Zuid. Ze leggen de lat hoog bij jezelf zodat je de opleiding goed en zelfstandig kunt doen. Maar vooral duidelijk, overzichtelijk en bereikbaar wanneer je vragen hebt. Goede overzichtelijke manier van lesgeven.
- Amsterdam - augustus 10, 2019

Enorm leerzaam!

Het team van Milo heeft enorm veel kennis in huis. Het zijn ‘vakidioten’ die de stof met erg veel enthousiasme overbrengen. Ik stapte in zonder noemenswaardige trainers-ervaring en hierdoor heb ik flink moeten bikkelen. Maar dat was het waard! Het team houdt iedereen (ongeacht het instapniveau) bij de les en koppelt de complexe theorie aan de praktijk. Ik heb enorm veel geleerd en zie dit als startpunt om me verder te ontwikkelen. Mij zien ze zeker terug voor vervolgtrainingen.
- Diemen - augustus 6, 2019

Opleiding van hoog niveau, maar zeker goed te doen

Deze opleiding is zeer uitgebreid en behoorlijk intensief maar ik heb echt ontzettend veel geleerd. Dit komt mede door de leraren met enorm veel kennis van theorie en praktijk. Ik kan deze opleiding zeker aanraden als je in een relatief korte tijd heel veel kennis wilt opdoen.
- Volendam - augustus 5, 2019

Onderscheidend obv kwaliteit van lesstof, theorie en praktijk, en docentdchap.

De docenten Wouter en Yuori hebben zeer ruime ervaring. Dit is zorgt voor een prima niveau van de training. Door de deskundigheid is alles bespreekbaar en wordt alles direct beantwoord. Deze pt training/opleiding is door het niveau van de docenten, het goede niveau van de stof en de duidelijke online tools onderscheidend in de markt. Ik ben blij dat ik na lang orienteren voor milo Education heb gekozen.
- Van Ooijen - augustus 5, 2019

Intensieve, maar erg leerzame en vooral goede opleiding!

De materie gaat soms erg diep, maar het wordt gegeven door trainers die weten waar ze het over hebben en zeer kundig zijn. De praktijklessen zijn zeer waardevol. Ik kijk terug op 7 zeer leerzame en leuke maanden waarin ik enorm veel heb geleerd.
- Amsterdam - augustus 1, 2019

Geinspireerd door de hoeveelheid kennis en uitgedaagd om dit eigen te maken en ook te gaan uitdragen

Er zit ontzettend veel kennis bij de trainers/cursusleiders. Omdat je in een inspirerende omgeving de cursus doet wordt je uitgedaagd om die kennis tot je te nemen en je er verder in te verdiepen. Alle theorie wordt daarnaast tijdens de cursus ook in de praktijk gebracht. Echt een zeer leerzame en waardevolle cursus voor elke (beginnend) personal trainer
- Amsterdam - juli 26, 2019

Verrassend

Fijne hands on adjustments en handvaten (ook letterlijk!) die direct toepasbaar zijn in de yogalessen die ik bij Bootcampclub geef. Maar ook voor mijn eigen practice een ontdekking gedaan over mijn middenrug en linkerheup waar nog winst te behalen is in ROM.
- Utrecht - juli 19, 2019

Goede leerzame clinic

Goed
- Soest - juli 15, 2019

Ervaren en deskundig

Afgelopen zaterdag weer veel geleerd. Zondag direct toegepast in mijn trainingen; leden positief dus win-win!
- Utrecht - juli 15, 2019

Helder and to the point

I recently attended The Bootcamp Club workshop where MILO explained how to do a correct/proper push-up. The explained it and demonstrated how it should be done and the steps leading up to explain how to teach people others how to do a push-up. It was explained in simple terms and why it was important to do it a proper way.
- Haarlem - juli 4, 2019

Goede uitleg

Ik heb een clinic gevolgd tijdens de Inspiration Day van The Bootcamp Club. Ik vond het erg leerzaam en kwalitatief goede uitleg.
- Eindhoven - juli 4, 2019

Perfecte balans tussen theorie en praktijk!

Het waren zeer leerzame en interessante (30) weken! Daarnaast mijn complimenten zowel voor de opleiding (opzet en inhoud) als voor de deskundige trainers!
- Amsterdam - mei 22, 2019

Master of the basics. De juiste combinatie tussen de essentiële basis met waardevolle verdieping.

Zeer waardevolle en direct praktisch toepasbare opleiding die rekening houdt met het niveau van de afnemer en tegelijkertijd iedereen tot een hoog minimum niveau brengt om succesvol het eindexamen en daarmee de cursus te volbrengen. De driewekelijkse praktijkbijeenkomsten en de bijbehorende zelfstudie -zowel theoretisch als praktijk- maken deze opleiding er een die ik aan zou raden aan iedere (beginnende) fitness professional. De basis van functionele anatomie die wordt gehanteerd om principes uit te leggen en bewegingspatronen te leren begrijpen zorgt er tevens voor dat je inziet dat je nooit uitgeleerd raakt in deze tak van sport.
- Amsterdam - mei 8, 2019

Knowledge gainz!

Een opleiding van 30 weken leek mij in eerste instantie lang maar het bleek de beste investering die ik in mijn trainerscarriere heb kunnen doen. Wat voor mij vooral goed werkte was de combinatie van theorie en praktijk. Drie weken artikelen inlezen en opdrachten maken om het vervolgens toe te passen op de praktijkdag. Alle opdrachten werden gepost in een besloten Facebook groep zodat iedereen commentaar op elkaar kan geven. Wouter, Sefton en Youri hebben bij elkaar jaren aan ervaring en die kennis delen ze met passie. Beginnend of ervaren, ik denk dat iedere trainer geprikkeld kan worden in deze course. Naast dat het bijzonder waardevol was, was het ook nog leuk! Ik keek uit naar iedere praktijkdag. Als trainer ben ik met de opgedane kennis een stuk zekerder geworden. Ik kan het iedere trainer (in wording) aanbevelen. Ray Rudolph CrossFit Coach/ Personal Trainer Vondelgym
- Amsterdam - april 26, 2019

Geweldige kennis en know how

De trainers van Milo hebben een kennis en kunde waar je u tegen zegt. Voor mij is dit dé opleiding voor personal trainers en andere sportleraren.
- Amsterdam - april 23, 2019
46 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.4/10

Wat kan ik verwachten?

Wat ga ik leren en is de opleiding iets voor mij?

Hoe ziet de opleiding er precies uit?

 • De Basis

9 weken

Meso 1 start met een fundament van eigen vaardigheid, functionele anatomie en we starten hier met het ontwikkelen van je oog voor bewegen. Na deze mesocyclus heb je zo’n 30 oefeningen behandeld, begrijp je de verschillende bewegingsvlakken, heb je hard gewerkt aan je eigen vaardigheid, snap je wat kinetische energie is en waarom dit essentieel is in je werk als trainer.

3 praktijklessen

We behandelen een heleboel oefeningen waarbij we focussen op de transitie van het denken in oefeningen naar het denken in bewegingen. We werken aan de eigen vaardigheid, je gaat elkaar coachen en we behandelen hoe je progressie- en regressievormen interpreteert en toepast. Na deze 3 praktijklessen heb je een goed beeld van de functionele anatomie, heb je voor elke beweegrichting een aantal oefeningen op zak en snap je hoe je effectief coacht.

 • Coachen en lesgeven

3 weken

In deze meso gaan we werken aan je didactische kwaliteiten en gaan we beginnen met programmeren. Je leert welke elementen je gaat toepassen als coach van een goede cue die je auditief of visueel inzet tot het inrichten van een structuur in de les en het positioneren van jezelf tijdens het geven van een les. Ook leer je in deze module de voorwaarden van het cardiovasculaire systeem en hoe je deze effectief en efficiënt programmeert.

1 praktijkles

In deze les maken we de transitie van het coachen van losse oefeningen naar het coachen van een groep. Je gaat bovengenoemde kennis in de praktijk brengen door het voorbereiden van een aantal situaties die je meebrengt. Wij gaan op zoek naar jouw eigen ‘coaching-voice’ en je krijgt veel feedback op je lesgeven.

 • Examen I

voor E-REPS accreditatie level 3 ‘Grouptrainer’

Je krijgt een casus waarmee je een groepsles gaat voorbereiden. Die les neem je mee naar je examen. Je wordt op 3 onderdelen beoordeeld. Deel 1 is je voorbereiding waarbij je je keuzes verdedigt. Deel 2 is het geven van een aantal onderdelen van je les waarbij we kijken naar je didactische vaardigheden. Deel 3 is de theorie die we tijdens het lesgeven testen door vragen te stellen over oefeningen en functionele anatomie die daarbij hoort.

 • Voeding en leefstijl

Online

We leren je wat de rol is van de verschillende macronutriënten door gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek. Je leert wat het psycho-social model is en op welke manier het effect heeft op de doelstelling van je cliënt.

Mini-examen

Je krijgt een vragenlijst toegestuurd waarmee we willen toetsen of je de stof hebt begrepen.

 • Bewegen als assessment

3 weken

Je leert welke bewegingen elke cliënt moet beheersen, van beginnende sporter tot atleet. Hiervoor ga je kennis tot je nemen over bewegingsuitslag, bewegingstekorten en actieve en passieve structuren in het lichaam.

1 praktijkles

We hebben een complete personal training sessie voorbereid die we gaan doornemen. We focussen ons daarbij op de reden dat we voor oefeningen kiezen. Je leert hier ook hoe je oefeningen manipuleert voor cliënten met specifieke doelen. Dit allemaal door te ervaren en te coachen.

 • Maximaliseren van kracht en spiergroei

6 weken

Wat is kracht en wat is spiergroei? En welke parameters zijn er om deze te maximaliseren. We gaan dieper in op periodisering en de begrippen die daarbij horen.

2 praktijklessen

Praktijkles 1 gaat over het maximaliseren van hypertrofie. We behandelen aan de hand van een training verschillende vormen van het toedienen van trainingsprikkels. We laten je ook verschillende oefeningen ervaren om spiergroepen te isoleren. 
Praktijkles 2 staat in het teken van het trainen voor het maximaliseren van kracht. We brengen de kennis vanuit de theorie in de praktijk door een training waarbij we opbouwen naar een 3-5 RM op de grote lifts.

 • Een holistische benadering

3 weken

In deze meso brengen we alle lessen bij elkaar en leer je meer over het opzetten van een onderneming als personal trainer. Hier stomen we je klaar om aan de slag te gaan als personal trainer in de ‘echte’ wereld.

1 praktijkles

In de praktijk brengen we alles bij elkaar door een complete trainingsweek door te nemen van een cliënt. Naast ruimte voor vragen en discussie gaan we een aantal onderdelen van deze trainingsweek met je uitvoeren. Hierin heb je zowel de rol als cliënt als de rol van coach.

 • Examen II

voor EREPS accreditatie Level 4 ‘Personal Trainer’

Dit examen is vergelijkbaar met het eerste examen. Je krijgt van ons een casus. Deze casus is een PT cliënt waarbij net een intake is afgenomen. Aan jou de taak om een trainingsweek uit te schrijven.

Die neem je mee naar je examen vervolgens is de structuur van het examen hetzelfde. 3 onderdelen waarbij je wordt bevraagd op de keuze in je voorbereiding, je didactische vaardigheden en je kennis van bewegingen, oefeningen en functionele anatomie.

Ons doel is om tijdens de examens je werk als personal trainer zoveel mogelijk te simuleren waarbij het je taak is om de context te begrijpen, kritisch te kunnen redeneren, keuzes te maken en vervolgens helder te communiceren.

Schrijf je nu in en word
MILO Personal Trainer

Europees erkende
Certificering

Het European Register of Exercise Professionals (EREPS), gelanceerd in 2007, is een onafhankelijk register van instructeurs, trainers en leraren die werkzaam zijn in de Europese gezondheids-, fitness- en fysieke activiteitssector.

EREPS erkent de kwalificaties en vaardigheden van sportprofessionals en is een belangrijke garantie voor het publiek en werkgevers dat hun instructeur of werknemer de juiste kwalificaties heeft om hun rol veilig en effectief uit te voeren.

Bron: European Register of Exercise Professionals

Wouter Middelbos
CEO

about us

Dit zijn wij. Een groep vakidioten. Een aantal zeer ervaren trainers en coaches die klaar staan om hun expertise met jou te delen. MILO is begonnen als gesprek tussen trainers die op zoek waren naar antwoorden over hun vak. Trainers die de drang hadden om beter te begrijpen waarom en hoe. Beter willen worden. Daar kwamen we tot de ontdekking dat vakmanschap een combinatie is van kennis en ervaring. Dat is nog steeds de basis voor alles wat wij doen. Wij zijn er voor je.

Praktische informatie

De opleiding

 • 30 weken
 • 10 praktijksessies van 3 uur
 • Behaal een diploma met EREPS Europese accreditatie
 • Online leeromgeving via deelnemers portaal op deze website
 • Intern forum bij elk thema voor contact met andere deelnemers en trainers
 • De gehele MILO PT opleiding is in het Nederlands

Locatie

Vondelgym Zuid, Amsterdam

Startdatum

vrijdag 10 januari
zondag 12 januari

Wanneer je op vrijdag start maak je deel uit van de 'vrijdaggroep' en zijn alle praktijkdagen op vrijdag. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de zondaggroep.

Praktijkdagen

13:00 - 16:00

Praktijkdag 1: vrijdag 10 jan of zondag 12 jan

Praktijkdag 2: vrijdag 31 jan of zondag 2 feb

Praktijkdag 3: vrijdag 21 feb of zondag 23 feb

Praktijkdag 4: vrijdag 13 mrt of zondag 15 mrt

Examen deel l: vrijdag 3 apr of zondag 5 apr

Praktijkdag 6: vrijdag 24 apr of zondag 26 apr

Praktijkdag 7: vrijdag 15 mei of zondag 17 mei

Praktijkdag 8: vrijdag 5 jun of zondag 7 jun

Praktijkdag 9: vrijdag 26 jun of zondag 28 jun

Eindexamen: vrijdag 17 jul of zondag 19 jul

Prijs

Start al vanaf €238,19 per maand*

 • Totaal €1649 bij vooruitbetaling
 • Totaal €1749 bij termijnbetaling

alle bedragen zijn Excl. BTW