Milo Internship 2022-2023

Het Milo Internship is een stagetraject binnen de organisatie Milo Performance and Education, waarmee ervaren trainers opgeleid worden tot Milo mentoren.

Het traject duurt 35 weken en heeft als doel de kennisgebieden en competenties van het vak personal trainer zodanig te begrijpen dat de mentor beginnende trainers kan opleiden tot trainers die klaar zijn om actief deel te nemen in het werkveld volgens de Milo MPT standaarden. 

Wat zoeken we? 

  1. We zoeken ervaren personal trainers die geloven in de kracht van ons vak en de impact die we moeten maken op de gezondheid van onze samenleving.
  2. Deze personal trainer wil elke dag beter worden in diens vak. Dit doet de trainer door te lezen, luisteren, kijken en actief op zoek te gaan naar feedback en reflectie. Leren is een tweede natuur.
  3. Deze personal trainer is succesvol en heeft de strepen verdiend door een klantenbestand op te bouwen met tevreden cliënten. Het klantenbestand zit vol succes verhalen.
  4. Het is iemand waar je graag naar luistert en waar je van wil leren. Als coach kan de trainer goed luisteren en heeft het geduld om studenten de ruimte te geven om daadwerkelijk te ervaren. 

Wat bieden we? 

Milo Performance and Education is inmiddels een naam in de industrie. De MPT opleiding leidt meer dan 200 studenten per jaar op met als doel het niveau van trainers in Nederland naar een hoger plan tillen.
Met dit internship bieden we je de mogelijkheid om mee te lopen met de ervaren Milo mentoren en actief deel te nemen aan het geven van de MPT opleiding.

In de 30 weken die je meeloopt zul je geleidelijk verantwoordelijkheid krijgen en opbouwen van een passieve rol naar een actieve rol tijdens de MPT praktijklessen. 

Je loopt elk weekend mee met een MPT groep en bereid je voor in lijn met de stof die de studenten behandelen. 
 
Wouter Middelbos en Rob van der Wolk zullen je laten zien hoe wij studenten het vak leren en begeleiden je met kennis en feedback tijdens de groei naar een actievere rol tijdens de praktijklessen. 
 
Dit internship biedt je enorm veel mogelijkheden om:
– Je te verdiepen in het vak personal training zodat je daadwerkelijk boven de stof staat;
– Te leren van top trainers met jaren ervaring in het vak, en;
– Je te ontwikkelen als mentor zodat je niet alleen scherper kan communiceren met je cliënten maar kennis en kunde met passie kan overbrengen op andere trainers. 
 
Uiteindelijk is het doel van het internship dat we nieuwe mentoren gaan toevoegen aan het team. Dit uiteraard alleen als blijkt dat je na het internship aan onze eisen voldoet. 
 

Aanmelden

Schrijf een uitgebreide motivatie en stuur deze samen met je CV naar wouter@miloeducation.com en rob@miloeducation.com.
Na 24 juni a.s. nodigen wij mensen uit voor een eerste interview.

Veelgestelde vragen

Je komt onder begeleiding van de mentoren samen met de groep interns in Amsterdam (Vondelgym Zuid) voor de praktijklessen. De 1-op-1 sessies zijn digitaal.
 

Zoals je kunt lezen zijn er geen kosten verbonden aan het hele traject. Wel gaan we streng selecteren en kan het zijn dat blijkt dat je (nog) niet het niveau bezit dat we willen zien. Ook dan zullen er geen kosten worden verhaald in de vorm van geld.

Natuurlijk denken we met je mee en kunnen we de planning aanpassen. Echter vragen we wel commitment van jouw kant en zijn we gebonden aan deze periode.

Naast de sessies met de mentoren en de praktijklessen moet je rekening houden met 12 uur zelfstandig werken per week. 
Je zal ingedeeld worden bij 1 van de volgende 4 opties: vrijdag 13:00 – 16:00, 16:30 – 19:30 of zondag 13:00 – 16:00 of 16:30 – 19:30. 
We doen dit in overleg, maar we willen mensen die bereid zijn op beide dagen te werken. Houd er rekening mee dat we vooraf voorbespreken en achteraf evalueren.