Al Jouw klanten
vanuit eenzelfde
visie helpen

Deelnemers vertellen

Uitstekende cursus !

De 'value for money' is super! Men krijgt echt veel van deze opleiding om verschillende niveaus: niet alleen de vaken die een personal trainer cursus bied aan, ( anatomie, praktijk les…) maar ook de mogelijkid ( ten minste voor me) om werken in de juiste manier in de ontwikkelen van personaliteit, self-esteem. Bij Milo ben ik nooit een 'klant' gevoeld, maar liever een persoon die daar was met een specifiek doel en ik werd geaccepteerd door de Milo Team met zeker een onberispelijke professionaliteit maar ook met menselijke warmte!! en veel andacht werd gegeven aan mijn sterkte en zwarkte punten. Een timely/beknopt /waardevol feedback werd aangeboden tijdens de les en tijdens de examen en daarna je moet zeker hem begrijpen en in praktijk brengen. Niet altijd makelijk maar vol waard. Zoals elke opleiding hebben men learning curvers: moelijkheid, crisis..successes, overkomen van crisis..en deze opleiding ook! Ik kan niet zeggen dat een “piece of cake” was, ten minste voor me: mijn Nederland taal niet perfekt, onzker persoon ( wat mensen zeggen van me ? ik ben beginner en ik zie andere medestudente gevordeden dan me/ beter dan me, enz enz…) maar je word er veel gehulpen, elke keer dat daar liept, was het steeds beter. Iedereen heft een verschillende niveau en background en het is ok. Ik heb veel geleerde over de fundament en ook meer van classic personal trainingen cursus: de praktijk les super geweldig en altijd iemand dichtbij om vragen te antwoorden en om te uitleggen ... De theorie word voorgestelde in een logich manier en meteen aan de point. Er is een rode draad in hoe de theorie en de oefeningen zijn volgorde en ik vind hem vol waarde. 'Dingen'zijn niet net weggegooeien. Ook tijdens corona met een paar gratis web binair…! Ok, ik ben klaar met deze review: het is vol waarde en ik raad zekerhet aan 🙂 . 100 % Hartlijk bedankt aan iedereen dat ik ontmoet heb tijdens deze opleiding en aan de Milo Team. Valentina
- Amsterdam - juli 26, 2021

Gewoon top!

Begonnen met de opleiding om mijn vaardigheden en kennis als trainer te verbeteren. In eerste instantie vooral gedacht dat we het gingen hebben over anatomie, oefeningen en hoe ik dat op papier ging zetten. Niets was minder waar maar daarnaast ook de redenering gekregen om vanuit anatomie bewegen te verbeteren. Elk individu is uniek en dat geldt ook als je gaat trainen. Vanuit de basis zijn we begonnen en meteen de theorie in de praktijk gebracht tijdens de praktijkdagen. Je wordt uitgedaagd om je kennis toe te passen en kritisch te denken en kijken naar jezelf in wat je weet en (nog) niet weet. Het examen (niet schrikken) is een dag als PT'er: er wordt gekeken of jij de juiste vaardigheden en kennis hebt om cliënten te begeleiden. Super goede begeleiding en ondersteuning gehad. Veel individuele feedback gekregen wat mij als trainer naar een volgend niveau heeft getild. Bedankt!
- Beringe - juli 14, 2021

Super praktisch en direct toepasbaar!

Ik had gekozen voor de Milo opleiding vanwege het praktische aspect. Ik ben een doener en moet het direct kunnen toepassen. En dat is precies hoe ik Milo heb ervaren. Daarnaast staan er docenten voor de groep die vanaf het eerste moment een sfeer creëren waarin je fouten durft te maken. Tijdens de lockdown is er voor gekozen om de praktijklessen uit te stellen tot dit weer mocht, juist omdat ze zo waardevol zijn. Al met al een leerzame tijd geweest waarin ik geen enkele keer met tegenzin heen ben gegaan. Een ideale situatie dus om te leren en jezelf te ontwikkelen!
- Haarlem - juli 8, 2021

Zeer complete opleiding om als personal trainer aan de slag te gaan

MILO heeft me de achtergrond en kennis meegegeven die mij nog ontbrak in mijn werk als (groeps)trainer. Ik vind de opleiding heel goed opgebouwd en wat ik heel fijn vond is dat je er echt komt om te leren en meteen toe te passen. De overload aan info in het begin van de opleiding krijgt steeds meer een logische plek en hoe spannend en intensief ik sommige modules ook vond, ik heb er zoveel van geleerd. De verhouding theorie en praktijk beviel mij goed. Ik vond de coaches fijn en benaderbaar en ze stonden er altijd om je echt iets te leren. Geen harde aanpak, maar altijd in een vorm zodat je er in groeit.
- Den Haag - juli 8, 2021

Education that takes a holistic and universal approach to personal training

I truly enjoyed the Milo personal training education, as they don’t just simply follow the book. You will learn how to combine your role and a physical expert, social coach, psychologist, and a friend, to guide people to their true potential. It’s about expanding your theoretical knowledge, gaining practical experience, and ultimately transferring this golden combination into the real world. Lots of personal attention and support is provided through the physical sessions, which will get you through the extensive amount of theory.
- Amsterdam - juli 8, 2021

Opleiding waarbij de theorie meteen in de praktijk wordt gebracht, fantastisch!

De methode van Milo werkt voor mij heel erg goed. Door de theorie "levend" te maken leerde ik de dingen waar ik normaal erg veel moeite mee had. Het denken in bewegen is een mooie benadering waardoor je altijd de waarom achter iets begrijpt. De praktische tools die je krijgt zijn meteen toepasbaar in je werk. Het leren helder communiceren met je klant was voor mij heel waardevol en helpt je klant te bewegen en jou als trainer te vertrouwen. Daarnaast was de fun factor heel hoog en werd er veel gelachen! Bedankt Milo voor de top ervaring. Enige jammere dat er geen champagne was bij het examen hahaha
- Amsterdam - juli 8, 2021

Een zeer geweldige en waardevolle tijd.

Ik ben in September 2020 begonnen met de praktijklessen van Milo en vanaf het begin van les 1 was ik helemaal om! Dit omdat de mentoren met zoveel passie en kennis alles willen delen over dit mooie en ook waardevolle beroep. Ook hebben ze de kwaliteit om per individu alles geweldig uit te leggen, zodat het voor iedereen duidelijk zou gaan worden. Wij hadden bijvoorbeeld een enorm wisselende groep, de een met al wel ervaring in het vak, en de ander kwam voor het eerst een kijk nemen. En aan de hand daarvan hebben ze elke persoon in de groep per les meer en meer enthousiasme en kennis kunnen bij brengen. Daarnaast vielen onze lessen midden in de lockdown periode, en elke keer weer hebben ze hier de beste oplossingen voor kunnen vinden om ons niet achterwege te laten... kortom pure klasse! Ik wil de mentoren van Milo heel erg bedanken met deze periode waarbij ik veel hem bij kunnen leren en dat direct kon meenemen in mijn dagelijkse werk. Of je nou al wel of geen ervaring hebt als Personal Trainer, Milo Education is een meerwaarde die ik iedereen enorm aan zou raden!
- Apeldoorn - juli 8, 2021

Super waardevol

Deze opleiding was de investering meer dan waard! Uit deze opleiding vallen zoveel praktische tools te halen die direct inzetbaar zijn. Daarnaast werd iedereen uitgedaagd op zijn of haar eigen niveau. Of je nou net het vak instapt of al een tijdje aan de slag bent als personal trainer, hier ga je zeker iets waardevols leren. Naast de vele praktische kennis die ik heb opgedaan heb ik op persoonlijk en professioneel vlak ook een ontwikkeling mogen meemaken. Het eindresultaat is dat ik met meer kennis, zelfverzekerdheid en plezier voor mijn cliënten sta, en dat ga je ook terugzien in de resultaten die je boekt met je cliënten. Soms word je een beetje uit je comfortzone getrokken, maar juist dat geeft je ontwikkeling een enorme boost. Ik raad deze opleiding aan, aan iedereen die een eerste stap of een stap verder wil maken als personal trainer!
- Veendam - juli 6, 2021

Het best denkbare fundament voor een personal trainer.

Bij MILO leer je denken in bewegingen en principes. Vanaf hier ontstaat een sterk fundament aan kennis en ervaring om serieuze betekenis te geven aan iedereen die jij gaat helpen met bewegen. Ik heb genoten van de cursus en het MILO team als warm en extreem vakkundig ervaren. Ik kan niet wachten op een vervolg / masterclass. Special thanks aan Dymphy, Jordi en Wouter!
- Amsterdam - juli 3, 2021

Persoonlijk betrokken professionals, die instaat zijn trainers naar een hoger level te brengen

Ik heb deze opleiding ervaren als; alle onbeantwoorde vragen die jij hebt omtrent training, worden hier beantwoord. Ook met de mededeling dat zij ook niet alles weten, maar wel bereid zijn om dit uit te zoeken om hun opleiding en studenten verder te helpen.
- Uithoorn - maart 22, 2021

Super interessant en leerzaam!

Ik heb super veel geleerd in de opleiding, Ik had nooit gedacht dat er zoveel kwam kijken bij coachen/training geven. Alle informatie die je tot je moet nemen is heel goed gestructureerd en verdeeld over de opleiding. De opleiding heeft voor mijn persoonlijke ontwikkeling ook weer een deel meegeholpen en daar ben ik erg blij mee. Ook de sfeer met de coaches is heel fijn en dat vind ik zeker belangrijk. Kort om top opleiding!
- Heiloo - december 14, 2020

zeer waardevol !

Voor dat ik bij Milo education terecht kwam had ik al verschillende PT opleidingen gedaan. De een was erg theoretisch de ander weer heel algemeen of juist te specifiek. Bij Milo is er een goede balans tussen onderbouwde theorie en de praktische toepassing hiervan. Op de praktijk dagen ben je zelf veel bezig met het toepassen van de praktijk als (toekomstig) PT-er. Waardoor meteen een goede basis legt om later met "echte" klanten aan de slag te gaan.
- Eemnes - december 4, 2020

Jezelf als mensen en trainer blijven ontwikkelen met behulp van zeer deskundige en fijne coaches.

Sommige delen in de opleiding verliepen mij wat soepeler dan andere delen. Misschien omdat het een mij meer lag als het andere of omdat de omstandigheden er omheen gunstige/ ongunstiger waren. Hoe dan ook, als je ergens op vast liep werd je naar mijn idee altijd fijn geholpen door een van de coaches. Wat ik erg leuk vind is dat er niet alleen droog op de stof gefocust wordt, maar dat er juist ook naar het proces gekeken wordt. Voor mij heeft dat veel duidelijkheid geschept in het stellen van prioriteiten als je een bepaald doel wilt bereiken (in this case het behalen van m'n MILO examen). Dit inspireert mij om juist na MILO nog veel meer door te leren en mezelf nieuwsgierig op te blijven stellen, dank daarvoor!
- Bussum - december 3, 2020

Top opleiding. Aanrader!

Toen ik begon aan Milo dacht ik al aardig wat te weten van training geven. Ik gaf al groepslessen. Maar het bleek dat ik nog zoveel te leren had. Van anatomie naar programma’s schrijven en het begeleiden van mensen. Iedere 3 weken leerde ik de stof en tijdens de praktijkdagen werd dit nog eens goed toegelicht en uitgelegd. Tijdens de praktijkdagen werd serieuze theorie gecombineerd met een geintje. Dit maakte het zo leuk en hierdoor kon je het ook beter onthouden! De coaches van Milo stellen je zeer op je gemak. Geen antwoord is verkeerd en elk niveau is welkom. Samen met de andere cursisten help je elkaar verder naar het volgende niveau.
- Nieuw-Vennep - december 2, 2020

Super leerzame en waardevolle PT opleiding!

Het team van Milo heeft enorm veel ervaring en weet dit op een prettige manier te vertalen in de theorie- en praktijklessen. Sommige lesstof is best pittig, maar door de praktijklessen wordt alles duidelijk en valt uiteindelijk alles op zijn plek. Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen voor een gedegen PT fundament. Chapeau voor Dimphy, Romana en uiteraard Wouter!
- Amsterdam - december 1, 2020

Een uitstekende vertaling van theorie naar de praktijk.

Op professionele wijze wordt elke module gedoseerd vrijgegeven zodat je gericht kan voorbereiden op elke praktijkles. In de praktijklessen wordt iedereen individueel uitgedaagd en aangezet om de theorie daadwerkelijk toe te passen en te begrijpen. Ik ben erg tevreden over het verloop van de opleiding en voel mij comfortabel genoeg om mezelf met dit fundament verder te ontwikkelen als trainer en coach. De docenten zijn echte vakmensen en liefhebbers!
- Purmerend - november 30, 2020

Opleiding gericht op de praktijk

Ontzettend waardevolle opleiding die zich richt op wat een personal trainer in de praktijk ook daadwerkelijk gaat doen. No nonsense ingericht wat wil zeggen dat je enkel opdrachten en examens doet die een directe vertaling zijn naar de praktijk. Hierdoor bleef de opleiding voor mij ook de gehele tijd leuk om mee bezig te zijn.
- Helmond - november 4, 2020

Top opleiding!

Veel geleerd over fitnes en hoe je moet coachen!
- Volendam - november 2, 2020

Steekt met kop en schouder uit boven andere opleidingen

Milo education doet wat andere opleidingsinstellingen niet doen: ze leren je denken! Geen voorgekauwde stof, maar hands-on info die je in de praktijk leert omzetten. Hoewel ik reeds EREPS 4 gecertifieerd ben (en reeds meerdere opleidingen personal trainer deed), heb ik echt heel veel bijgeleerd. Iedereen die mij in de toekomst zal vragen welke opleiding ik aan raad, stuur ik met veel plezier naar jullie door. Jullie mogen echt trots zijn op de basis die jullie leggen, de manier van denken, de opbouw, de praktijklessen,... Top coaches! Dankjewel Wouter, Romana en Joeri!
- Antwerpen - oktober 25, 2020

TOP opleiding, aanrader!

Fantastische opleiding! Zo goed zelfs dat ik met veel plezier van Antwerpen naar Amsterdam kom gereden 🙂 Wat maakt MILO zo bijzonder voor mij? - De theorie wordt écht omgezet in de praktijk. Leren en onthouden gaat zoveel beter wanneer de kennis niet enkel in je hoofd zit, maar je deze ook hebt toegepast en gevoeld in elke vezel van je lijf. - De ongeziene passie en kennis van de docenten. - Ik heb bij geen enkel hoofdstuk het gevoel gehad 'goh, waarom moet ik dit nu leren?'. Alles is to-the-point en enorm waardevol. Voldoende informatie om zelf mee aan de slag te gaan, zonder overkill. - En misschien nog wel het belangrijkste: dankzij MILO voel ik me zelfzeker genoeg om alle opgedane kennis en ervaring verder om te zetten in de praktijk. Als je ziet hoeveel ik ben gegroeid en welk traject ik heb afgelegd vanaf de start van de opleiding, dan kan ik niet anders dan het heel erg aanbevelen. Voor zij die nog twijfelen: gewoon doen!
- Antwerpen - oktober 12, 2020
95 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.5/10

Hoe ziet de opleiding er precies uit?

9 weken

Meso 1 start met een fundament van eigen vaardigheid, functionele anatomie en we starten hier met het ontwikkelen van je oog voor bewegen. Na deze mesocyclus heb je zo’n 30 oefeningen behandeld, begrijp je de verschillende bewegingsvlakken, heb je hard gewerkt aan je eigen vaardigheid, snap je wat kinetische energie is en waarom dit essentieel is in je werk als trainer.

3 praktijklessen

We behandelen een heleboel oefeningen waarbij we focussen op de transitie van het denken in oefeningen naar het denken in bewegingen. We werken aan de eigen vaardigheid, je gaat elkaar coachen en we behandelen hoe je progressie- en regressievormen interpreteert en toepast. Na deze 3 praktijklessen heb je een goed beeld van de functionele anatomie, heb je voor elke beweegrichting een aantal oefeningen op zak en snap je hoe je effectief coacht.

6 weken

2 praktijklesSEN

Tijdens les 4 gaan we online aan de slag met de fysiologische principes en wetmatigheden die je helpen om keuzes te maken in het uitschrijven van een training. Je leert hoe ons lichaam energie aanmaakt en gebruikt. In de praktijkles kom je voor de groep te staan en ga je de verschillende energiesystemen in de praktijk ervaren!

Tijdens les 5 bouwen we voort op les 4 en gaan we dieper in op wat een les kwalitatief goed maakt. Je leert een doelstelling bepalen, en vervolgens een les uit te schrijven die ervoor zorgt dat jij als coach alle ruimte hebt om impact te maken op je cliënten. Je leert wat didactiek is, hoe je een les organiseert en je gaat aan de slag met casussen. Die casussen zijn de basis voor de praktijkles waar je veel zult gaan coachen. Het doel is om veel feedback te ontvangen van de mentoren en je medestudenten, zodat je precies weet waar je staat in je ontwikkeling als trainer en coach. Perfect zo halverwege de opleiding!

Online

We leren je wat de rol is van de verschillende macronutriënten door gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek. Je leert wat het psycho-social model is en op welke manier het effect heeft op de doelstelling van je cliënt.

Mini-examen

Je doet in onze online leeromgeving een multiple-choice test waarmee we willen toetsen of je de stof hebt begrepen.

3 weken

Je leert welke bewegingen elke cliënt moet beheersen, van beginnende sporter tot atleet. Hiervoor ga je kennis tot je nemen over bewegingsuitslag, bewegingstekorten en actieve en passieve structuren in het lichaam.

1 praktijkles

We hebben een complete personal training sessie voorbereid die we gaan doornemen. We focussen ons daarbij op de reden dat we voor oefeningen kiezen. Je leert hier ook hoe je oefeningen manipuleert voor cliënten met specifieke doelen. Dit allemaal door te ervaren en te coachen.

6 weken

Wat is kracht en wat is spiergroei? En welke parameters zijn er om deze te maximaliseren. We gaan dieper in op periodisering en de begrippen die daarbij horen.

2 praktijklessen

Praktijkles 1 gaat over het maximaliseren van hypertrofie. We behandelen aan de hand van een training verschillende vormen van het toedienen van trainingsprikkels. We laten je ook verschillende oefeningen ervaren om spiergroepen te isoleren. 
Praktijkles 2 staat in het teken van het trainen voor het maximaliseren van kracht. We brengen de kennis vanuit de theorie in de praktijk door een training waarbij we opbouwen naar een 3-5 RM op de grote lifts.

3 weken

In deze meso brengen we alle lessen bij elkaar en leer je meer over het opzetten van een onderneming als personal trainer. Hier stomen we je klaar om aan de slag te gaan als personal trainer in de ‘echte’ wereld.

1 praktijkles

In de praktijk brengen we alles bij elkaar door een complete trainingsweek door te nemen van een cliënt. Naast ruimte voor vragen en discussie gaan we een aantal onderdelen van deze trainingsweek met je uitvoeren. Hierin heb je zowel de rol als cliënt als de rol van coach.

voor EREPS accreditatie Level 4 ‘Personal Trainer’

Je krijgt van ons een casus. Deze casus is een PT cliënt waarbij net een intake is afgenomen. Aan jou de taak om een trainingsweek uit te schrijven.

Die neem je mee naar je examen. Drie onderdelen waarbij je wordt bevraagd op de keuze in je voorbereiding, je didactische vaardigheden en je kennis van bewegingen, oefeningen en functionele anatomie.

Ons doel is om tijdens de examens je werk als personal trainer zoveel mogelijk te simuleren waarbij het je taak is om de context te begrijpen, kritisch te kunnen redeneren, keuzes te maken en vervolgens helder te communiceren.

Europees erkende
Certificering

Het European Register of Exercise Professionals (EREPS), gelanceerd in 2007, is een onafhankelijk register van instructeurs, trainers en leraren die werkzaam zijn in de Europese gezondheids-, fitness- en fysieke activiteitssector.

EREPS erkent de kwalificaties en vaardigheden van sportprofessionals en is een belangrijke garantie voor het publiek en werkgevers dat hun instructeur of werknemer de juiste kwalificaties heeft om hun rol veilig en effectief uit te voeren.

Bron: European Register of Exercise Professionals

Doe een aanvraag