MILO Personal Trainer

AMSTERDAM

Behaal in 30 weken een Europees erkend Personal Trainer diploma.

Schrijf je in voor de wachtlijst voor
de opleiding in Januari 2024

Wat is het?

30 weken

Het vak in de vingers krijgen kost tijd. Dus nemen wij de tijd om ervoor te zorgen dat je de theorie ook in praktijk kunt brengen tijdens de 10 praktijksessies. Iedere 3 uur durende sessie staat in het teken van een thema uit het studiemateriaal en biedt je de kans de theorie toe te passen op jezelf en medestudenten onder toeziend oog van onze leraren.

erkende accreditatie

Nadat je geslaagd bent voor je examen mag je jezelf Certified Personal Trainer (EQF Level 4) noemen volgens de EREPS norm. Dit betekent dat je gecertificeerd bent in Nederland en de rest van Europa.

Kwaliteit boven alles

We werken in kleine groepen om ervoor te zorgen dat de kwaliteit hoog blijft en er veel ruimte is voor individuele aandacht. Je leert niet alleen van onze opleiders, maar ook van je medestudenten. We moedigen deelnemers aan elkaar te voorzien van feedback, zodat het leerproces wordt versterkt.

Online én offline

Door middel van de online leeromgeving op deze website blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Je ontvangt altijd 3 weken voor een praktijkdag de benodigde theorie, om je zo optimaal voor te bereiden. Tijdens de praktijksessies breng je deze theorie in de praktijk.

Méér dan alleen training

Je krijgt binnen de MILO Personal Trainer cursus veel meer dan alleen les in training geven. Je krijgt ook les in coaching, programmering, voeding & lifestyle en meer. Lees hieronder meer over de 6 modules.

Deelnemers vertellen

Kennis leren toe te passen in de praktijk.

De Milo PT opleiding heeft mij een fundamentele (op wetenschap gebaseerde) basis gegeven voor het zijn van een Personal Trainer. Dankzij Milo heb ik deze kennis ook leren toe te passen in de praktijk en heb ik al mijn vragen omtrent trainen en programmeren kunnen afvuren op de mentoren. Een avontuur waar ik uit mijn comfortzone ben gestapt en waar ik ontzettend veel heb geleerd!
  - Amsterdam - september 3, 2023

  Top opleiding met vakkundige mentoren!

  Ik kan het iedereen die PT wil worden alleen maar aanraden. Succes!
   - Amsterdam - augustus 6, 2023

   Ik dacht dat ik iets van krachttraining wist, tot ik begon aan de MILO PT opleiding

   Dit was mijn eerste Personal Trainer opleiding, en ik ben zo blij dat ik voor MILO heb gekozen! Het is een hele complete opleiding die je op alle gebieden een goede basis geeft om als Personal Trainer te kunnen starten. Anatomie, trainingsprincipes, programmeren, oefeningen, en last but not least: coachen. Ik dacht dat ik al wel wat wist van krachttraining voor ik begon aan de opleiding, maar hier leerde ik pas écht hoe trainen werkt. Heel prettig om de theorie op je eigen manier en tempo te kunnen bestuderen in de online leeromgeving. De praktijkdagen zijn heel leerzaam en vooral ook leuk! Ik denk dat ik, als beginner in het vak, geen betere opleidingskeuze had kunnen maken. MILO geeft je alle tools, kennis en ervaringen, waarmee je een sterke basis bouwt om zelf aan de slag te kunnen gaan als PT’er. En shoutout naar alle mentoren, die een veilige omgeving wisten te creëren om fouten te maken en te leren. Soms werd je even in het diepe gegooid, maar dat heeft nooit oncomfortabel gevoeld. Absolute aanrader!
    - Egmond aan Zee - augustus 1, 2023

    Geweldig opleiding waar ja in een veilige omgeving alles leert

    Nvt
     - Bunschoten - augustus 1, 2023

     Deskunding en Praktisch! Top opleiding

     De opleiding is goed opgebouwd. Op het einde van de opleiding komt alles samen en valt de puzzel op zijn plek. na 30 weken opleiding kwam ik er pas achter hoeveel ik geleerd had. Prettig is dat er veel herhaald word de gehele opleiding! ook word tijdens de praktijk lessen de theorie van de online leer omgeving behandeld die je de weken daarvoor geleerd heb. ook word je even uit je comfort zone gehaald wat zeer leerzaam is om verder te gaan in dit vak! en het diploma krijg je zeker niet kado dus mijn inziens een zeer goede opleiding zeker i.cm. de leuke en gezellige praktijk lessen! kortom zeer tevreden!!
      - Obdam - juli 29, 2023

      Meer dan alleen trainen in de praktijk!

      Tegenwoordig zijn er zoveel personal trainers. De titel is niet officieel erkend, maar de kennis is, wat mij betreft, noodzakelijk om mensen kwalitatief te kunnen begeleiden. Ik ben dankbaar en trots dat ik onderdeel ben van de Milo familie waar de theorie en praktijk samen komen en er ruimte is voor discussie. Ik kan nu de "waarom" vragen van trainen/bewegen beantwoorden en kwalitstief bog beter begeleiden richting hun doelen. Hier was ik nou precies naar op zoek. Waar wacht jij nog op?
       - Dordrecht - juli 23, 2023

       Super waardevolle opleiding

       Binnen de praktijklessen is er een super fijne sfeer aanwezig en heb je echt de kans om stappen te maken in je leerproces! Fouten maken hoort hierbij en daar kun je alleen maar van leren! De mentoren kijken goed mee en hebben heel veel kennis, dus dat is top!
        - Tilburg - juli 23, 2023

        Uitdagend, compleet en super leerzaam

        Toen ik begon aan de MILO opleiding, had ik wel wat praktijk ervaring met training geven, maar nog weinig theoretische achtergrond. Hierdoor was vrijwel alles nieuw voor mij. Echter, was alles gelijk super duidelijk, alles wordt duidelijk omschreven in de stof en de video’s die erbij zitten, laten het echt leven. Tijdens de praktijkdagen wordt je uitgedaagd in een veilige en gezellige leeromgeving om echt het beste uit jezelf te halen. Na het behalen van de opleiding, sta ik met meer zekerheid training te geven, omdat ik nu echt weet wat ik doe, wil zien bij mijn klanten en hoe ik het optimale uit hun kan halen. Wil je jezelf meer ontwikkelen als PT, met of zonder ervaring? Dan zou ik 100% deze opleiding doen!
         - Rotterdam - juli 23, 2023

         Top opleiding om je coaching naar hoger niveau te tillen

         De opleiding is een aanrader voor de personal trainer (to-be) om zowel je theoretische basis te vergroten als je praktische vaardigheden te verbeteren. Elke drie weken krijg je via de online leeromgeving een stuk theorie - een bak aan informatie (die je na de opleiding nog steeds kan raadplegen). De recap en toepassing van deze informatie vinden plaats tijdens de praktijklessen onder begeleiding van zeer deskundige mentoren. Elke praktijkles vond ik een feestje - vol met nieuwe kennis, andere inzichten en tips om gelijk toe te passen als trainer. De kracht van deze opleiding is dan ook de theoretische basis met de praktische insteek door de diverse, bruikbare tools en handvatten om je coaching naar een hoger niveau te tillen.
          - Rotterdam - april 2, 2023

          Erg leuke cursus

          Leuke leeromgeving en duidelijk en logische opbouw van de lessen. Je wordt tijdens de cursus erg goed begeleid. En als je vragen hebt hebben ze altijd antwoord voor je. Praktijk lessen zijn leuk en leerzaam.
           - Macharen - maart 25, 2023

           Een geweldige, uitdagende opleiding voor iedereen die zijn/haar niveau als trainer wil verhogen!

           Super tevreden over deze opleiding. Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan! EINDELIJK kreeg ik de theoretische kennis waar ik al jaren naar op zoek was! Praktijkervaring als trainer had ik nog helemaal niet. Ik merkte wel duidelijk verschil tussen de medestudenten die dat wel hadden of die in het praktijk gedeelte van nature echt een ster zijn (qua coaching en entertainer als PT’er) Echter, er wordt een fijne veilige (maar uitdagende) omgeving gecreëerd door de mentoren zodat je jezelf enorm kunt ontwikkelen, ongeacht van van de hoeveelheid ervaring die je al vooraf had. Het is jouw eigen leerproces en persoonlijke + professionele ontwikkeling. De mentoren zijn écht heel goed en ik ben super blij dat ik van hen stukjes van het vak heb mogen leren!
            - Amstelveen - maart 23, 2023

            Veel geleerd in theorie en praktijk

            De opleiding combineert een enorme theoretische kennis met de praktische lessen iedere drie weken. Door de wol geverfde trainers staan je bij in je leerproces. Of je al werkt als trainer, of die ambitie hebt maakt niet uit. Het kan dus de start van een carrière zijn of een aanvulling. Ik heb beter leren kijken naar bewegen, trainings principes en anatomie. Het was voor mij de start als trainer, maar heb nu wel de basis waar ik naar terug kan blijven gaan.
             - Hooglanderveen - maart 20, 2023

             Complete, uitdagende opleiding met enthousiaste en deskundige mentoren!

             De afgelopen 30 weken heb ik veel geleerd in een leuke, betrokken groep van gelijkgestemden. De mentoren zijn deskundig en enthousiast. De theorie en praktijklessen vullen elkaar goed aan. Al met al een hele positieve, leerzame ervaring!
              - Nijmegen - maart 20, 2023

              Alle kennis weer mooi in structuur, compleet en alles wat ik nodig had!

              Ik had zelf al wat kennis, maar dan doe je zo’n opleiding en zie je toch weer hoeveel je nog kan leren en wat ik hier vooral extra top vond was de praktische aanpak van de opleiding! Informatie opnemen is één ding, het kunnen overbrengen is de echte kunst. En precies dat leer je hier bij Milo als nergens anders! Naast het feit dat ik meer geleerd heb, ben ik ook achter dingen gekomen over mezelf. Heb echt nog meer plezier en leergierigheid dan ooit door de leuke aanpak van de trainers en het opkijken naar hun vaardigheden wat me enorm inspireerde! 11/10 en elk persoon die misschien denkt aan trainer worden of nog meer uit zichzelf wilt halen moet deze opleiding doen. Je leert ook veel toffe mensen kennen die hetzelfde willen als jij en dat is ook een mooie toegevoegde waarde, je houd er meer aan over dan een certificaat.
               - Ridderkerk - maart 20, 2023

               Ongelooflijk leerzaam!

               Ik heb zoveel geleerd wat ik van te voren nooit dacht te kunnen weten. Allemaal bij Milo willen ze je heel graag hebben en zijn ze ook geduldig genoeg om iedereen op zijn of haar eigen niveau te begeleiden. Ik was persoonlijk heel zenuwachtig voor het examen. Van te voren lieten ze ook weten dat als je te zenuwachtig was en daarom niet meteen op een antwoord kon komen, gewoon aangeven en dan komen we er op terug. Vond ik persoonlijk super fijn. Al met al een hele leerzame, leuke maar ook uitdagende cursus!
                - Veldhoven - maart 18, 2023

                Nooit gedacht

                Toen ik voor het eerst hoorde van Milo dacht ik, dit kan ik toch nooit dit is verlate ingewikkeld. Dit had ik tot ongeveer de 3e les. Hier begon in door te hebben dat het samen met de mentoren wel goed zou komen. Ze zijn er voor je niet tegen je. Ik heb zo nu en dan ook echt wel iets moeten laten zeker tegen de tijd dat ik examen deed. Maar ben blij dat ik deze opleiding gedaan en gehaald heb. Kleine tip of iets wat ik misschien fijner had gevonden. Iets compacter het was heel veel om te lezen. En soms werden er ook 3 voorbeelden gebruikt. Bij 1 voorbeeld zou je genoeg hebben. Of meer beeldmateriaal
                 - Veldhoven - maart 17, 2023

                 Een vloed en eb aan kennis

                 Afgelopen september gestart met Milo, na het afronden van mijn studie sport en bewegen. Deze kennis + de bijkomende en de coachingcues die ik bij mij heb meegekregen hebben tools in mijn rugzak aangevuld. Het was de afgelopen weken vaak een zegen en een vloek, maar als je echt het van wilt leren dan is Milo een mooie opstap of aanvulling om een Personal Trainer te worden of te verbeteren in je vak. Genoten!
                  - Hoorn - maart 14, 2023

                  Veel geleerd van deskundige mensen

                  De deskundigheid die de mentoren overbrachten hebben mij veel kennis gegeven, daarnaast had ik een super leuke klas waarin iedereen elkaar hielp en steunde. Met plezier heb ik deze opleiding doorstaan.
                   - Groningen - maart 14, 2023

                   Zeer professionele opleiding met leuke docenten

                   Afgelopen vrijdag heb ik Milo afgerond en mijn ervaring is zeer positief geweest! Leuke en professionele docenten, actieve lessen waar je veel van leert en veel kennis van opdoet! (Ga de lessen en de mensen missen) Al met al een aanrader!
                    - Voorhout - maart 13, 2023

                    Super goed! Hele leuke mentoren en goede begeleiding

                    Ik had toen ik met Milo begon weinig ervaring in personal training. Maar dit werd steeds uitgebreider naarmate de opleiding volgde.
                     - Kortenhoef - maart 13, 2023
                     212 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.6/10

                     Wat kan ik verwachten?

                     Wat ga ik leren en is de opleiding iets voor mij?

                     Hoe ziet de opleiding er precies uit?

                     livestream

                     We starten de opleiding met een online event met als doel jouw kennis en vaardigheden meegeven om het maximale uit de opleiding te halen. We gaan het volgende met jullie doornemen: waar komt Milo vandaan en wat is de essentie van de opleiding. Wat is leren en welke strategieën ga jij inzetten zodat je daadwerkelijk kennis gaat vertalen naar de praktijk. En hoe creëer je een omgeving waarin jij precies op de juiste manier wordt uitgedaagd zonder dat je het overzicht verliest. Na elke blok is er ruimte voor vragen aan het einde van de online kickoff is er een Q and A zodat je alle vragen die niet passen bij de onderwerpen daar kan stellen.

                     9 weken

                     Meso 1 start met een fundament van eigen vaardigheid, functionele anatomie en we starten hier met het ontwikkelen van je oog voor bewegen. Na deze mesocyclus heb je zo’n 30 oefeningen behandeld, begrijp je de verschillende bewegingsvlakken, heb je hard gewerkt aan je eigen vaardigheid, snap je wat kinetische energie is en waarom dit essentieel is in je werk als trainer.

                     3 praktijklessen

                     We behandelen een heleboel oefeningen waarbij we focussen op de transitie van het denken in oefeningen naar het denken in bewegingen. We werken aan de eigen vaardigheid, je gaat elkaar coachen en we behandelen hoe je progressie- en regressievormen interpreteert en toepast. Na deze 3 praktijklessen heb je een goed beeld van de functionele anatomie, heb je voor elke beweegrichting een aantal oefeningen op zak en snap je hoe je effectief coacht.

                     6 weken

                     2 praktijklesSEN

                     Tijdens les 4 gaan we online aan de slag met de fysiologische principes en wetmatigheden die je helpen om keuzes te maken in het uitschrijven van een training. Je leert hoe ons lichaam energie aanmaakt en gebruikt. In de praktijkles kom je voor de groep te staan en ga je de verschillende energiesystemen in de praktijk ervaren!

                     Tijdens les 5 bouwen we voort op les 4 en gaan we dieper in op wat een les kwalitatief goed maakt. Je leert een doelstelling bepalen, en vervolgens een les uit te schrijven die ervoor zorgt dat jij als coach alle ruimte hebt om impact te maken op je cliënten. Je leert wat didactiek is, hoe je een les organiseert en je gaat aan de slag met casussen. Die casussen zijn de basis voor de praktijkles waar je veel zult gaan coachen. Het doel is om veel feedback te ontvangen van de mentoren en je medestudenten, zodat je precies weet waar je staat in je ontwikkeling als trainer en coach. Perfect zo halverwege de opleiding!

                     Online

                     We leren je wat de rol is van de verschillende macronutriënten door gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek. Je leert wat het psycho-social model is en op welke manier het effect heeft op de doelstelling van je cliënt.

                     Mini-examen

                     Je doet in onze online leeromgeving een multiple-choice test waarmee we willen toetsen of je de stof hebt begrepen.

                     3 weken

                     Je leert welke bewegingen elke cliënt moet beheersen, van beginnende sporter tot atleet. Hiervoor ga je kennis tot je nemen over bewegingsuitslag, bewegingstekorten en actieve en passieve structuren in het lichaam.

                     1 praktijkles

                     We hebben een complete personal training sessie voorbereid die we gaan doornemen. We focussen ons daarbij op de reden dat we voor oefeningen kiezen. Je leert hier ook hoe je oefeningen manipuleert voor cliënten met specifieke doelen. Dit allemaal door te ervaren en te coachen.

                     6 weken

                     Wat is kracht en wat is spiergroei? En welke parameters zijn er om deze te maximaliseren. We gaan dieper in op periodisering en de begrippen die daarbij horen.

                     2 praktijklessen

                     Praktijkles 1 gaat over het maximaliseren van hypertrofie. We behandelen aan de hand van een training verschillende vormen van het toedienen van trainingsprikkels. We laten je ook verschillende oefeningen ervaren om spiergroepen te isoleren. 
Praktijkles 2 staat in het teken van het trainen voor het maximaliseren van kracht. We brengen de kennis vanuit de theorie in de praktijk door een training waarbij we opbouwen naar een 3-5 RM op de grote lifts.

                     3 weken

                     In deze meso brengen we alle lessen bij elkaar en leer je meer over het opzetten van een onderneming als personal trainer. Hier stomen we je klaar om aan de slag te gaan als personal trainer in de ‘echte’ wereld.

                     1 praktijkles

                     In de praktijk brengen we alles bij elkaar door een complete trainingsweek door te nemen van een cliënt. Naast ruimte voor vragen en discussie gaan we een aantal onderdelen van deze trainingsweek met je uitvoeren. Hierin heb je zowel de rol als cliënt als de rol van coach.

                     voor EREPS accreditatie Level 4 ‘Personal Trainer’

                     Je krijgt van ons een casus. Deze casus is een PT cliënt waarbij net een intake is afgenomen. Aan jou de taak om een trainingsweek uit te schrijven.

                     Die neem je mee naar je examen. Drie onderdelen waarbij je wordt bevraagd op de keuze in je voorbereiding, je didactische vaardigheden en je kennis van bewegingen, oefeningen en functionele anatomie.

                     Ons doel is om tijdens de examens je werk als personal trainer zoveel mogelijk te simuleren waarbij het je taak is om de context te begrijpen, kritisch te kunnen redeneren, keuzes te maken en vervolgens helder te communiceren.

                     Schrijf je nu in en word
                     MILO Personal Trainer

                     Europees erkende
                     Certificering

                     Het European Register of Exercise Professionals (EREPS), gelanceerd in 2007, is een onafhankelijk register van instructeurs, trainers en leraren die werkzaam zijn in de Europese gezondheids-, fitness- en fysieke activiteitssector.

                     EREPS erkent de kwalificaties en vaardigheden van sportprofessionals en is een belangrijke garantie voor het publiek en werkgevers dat hun instructeur of werknemer de juiste kwalificaties heeft om hun rol veilig en effectief uit te voeren.

                     Bron: European Register of Exercise Professionals

                     Wouter Middelbos
                     CEO

                     about us

                     Dit zijn wij. Een groep vakidioten. Een aantal zeer ervaren trainers en coaches die klaar staan om hun expertise met jou te delen. MILO is begonnen als gesprek tussen trainers die op zoek waren naar antwoorden over hun vak. Trainers die de drang hadden om beter te begrijpen waarom en hoe. Beter willen worden. Daar kwamen we tot de ontdekking dat vakmanschap een combinatie is van kennis en ervaring. Dat is nog steeds de basis voor alles wat wij doen. Wij zijn er voor je.

                     Praktische informatie

                     De opleiding

                     STAP-budget

                     Onze opleiding volgen is nu ook mogelijk met een subsidie van €1000,- dmv het STAP-budget. Meer informatie vind je hier.

                     Locatie

                     Vondelgym Oost, Amsterdam
                     & Vondelgym, Rotterdam

                     Startdatum

                     Start in Januari in Amsterdam en Rotterdam

                     Wanneer je op vrijdag start maak je deel uit van de 'vrijdaggroep' en zijn alle praktijkdagen op vrijdag. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de zondaggroep.

                     Ook bepaalt de groep waar je voor inschrijft de lestijden, we geven lessen om 13:00 en om 16:30.

                     Praktijkdagen

                     vrijdag of zondag
                     13:00 - 16:00
                     of
                     16:30 - 19:30

                     Online kick off: 18–08-2023 18:00 – 19:30

                     Les 1: 1-9-2023 of 3-9-2023

                     Les 2: 22-9-2023 of 24-9-2023

                     Les 3: 13-10-2023 of 15-10-2023

                     Les 4: 3-11-2023 of 5-11-2023

                     Les 5: 24-11-2023 of 26-11-2023

                     Les 6: 8-12-2023 of 10-12-2022

                     Les 7: 5-1-2024 of 7-1-2024

                     Les 8: 26-1-2024 of 28-1-2024

                     Les 9: 16-2-2024 of 18-2-2024

                     Les 10: 8-3-2024 of 10-3-2024

                     Online kick off: 18–08-2023 18:00 – 19:30

                     Les 1: 8-9-2023 of 10-9-2023

                     Les 2: 29-9-2023 of 1-10-2023

                     Les 3: 20-10-2023 of 22-10-2023

                     Les 4: 10-11-2023 of 12-11-2023

                     Les 5: 1-12-2023 of 3-12-2023

                     Les 6: 15-12-2023 of 17-12-2022

                     Les 7: 12-1-2024 of 14-1-2024

                     Les 8: 2-2-2024 of 4-2-2024

                     Les 9: 23-2-2024 of 25-2-2024

                     Les 10: 15-3-2024 of 17-3-2024

                     Prijs

                     *alle bedragen zijn inclusief 21% BTW