De opleiding krijgt een andere naam

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Onze opleiding krijgt een andere naam. Na 2 jaar tijd gaan we van de Advanced Personal Trainer opleiding naar de MILO Personal Trainer opleiding.

Waarom? Toen we in 2015 startten met een ‘Train The Trainers’-uur bij de Vondelgym was onze ambitie duidelijk; we wilden iedere trainer beter maken, ruimte bieden voor ontwikkeling waarbij we uitgingen van sterk onderbouwde theorie dat we in de lessen heel praktisch maakten. Dat sloeg aan, Vondelgym geloofde in het concept en trainers van buiten de Vondelgym wilden meedoen.

Zo ontstond MILO. Uit liefde voor dit vak, ons vakgebied beter te maken, naar een hoger niveau te tillen. We vonden dat de kloof tussen theorie en praktijk te groot werd. Terwijl ons vak beide nodig heeft. De wetenschap draagt bij aan de ontwikkeling van ons praktische vak.

We zijn geen marketeers, we doen alles met het idee dat wij onze jarenlange kennis en ervaring willen verpakken in een product en dienst waarbij we daadwerkelijk iedere trainer die we in handen krijgen, beter maken.

Eerlijk gezegd bekte APT gewoon lekker, het leek op ATP en dat was ook mooi, die link naar de enige vorm van energie die ons lichaam gebruikt.

Echter ging het woordje ‘Advanced’ steeds vaker zorgen voor twijfel, vraagtekens. Wij staan bekend als no-nonsens, maar sommige mensen vertalen advanced als moeilijk en twijfelen daarom over de opleiding.

Daarom is het nu tijd voor een nieuwe naam, een naam die hopelijk vertrouwen schept en twijfel wegneemt.

De reviews die wij ontvangen over de opleiding zijn heel lovend, ook al is het niveau van trainers uiteenlopend. Van beginnende trainers of zelfs fanatieke sporters zonder lesgeef ervaring tot bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten en ervaren trainers; allemaal leren ze veel tijdens de opleiding.

Voor iedereen weten we het complexe simpel te maken zonder essentiële informatie weg te laten, en voor iedereen bieden we voldoende uitdaging en verdieping zodat ze een stap kunnen maken in hun ontwikkeling.

Daar hebben we echt heel goed over nagedacht. De combinatie van 30 weken online studeren met artikelen, video’s en opdrachten en de 10 praktijklessen waarbij we steeds de vertaling maken van die theorie naar de praktijk. En met praktijk bedoelen we dat we alles met je delen waarmee wij dagelijks succes boeken met onze eigen cliënten.

Voor trainers door trainers. Zoals het is begonnen en zoals het moet zijn.

We hebben flinke stappen gemaakt in de afgelopen 2 jaar met meer praktijkuren, uren aan extra beeldmateriaal en pagina’s aan nieuwe unieke content. Allemaal handig opgebouwd in een slimme ‘periodisering’.

Vanaf nu dus de MILO Personal trainer opleiding.

onze opleiding

Is de MILO Personal Trainer opleiding iets voor jou? Bekijk dan onze pagina over de opleiding en schrijf je in.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.