Wouter Middelbos
Oprichter MILO

Over ons

Dit zijn wij. Een groep vakidioten. Een aantal zeer ervaren trainers en coaches die klaar staan om hun expertise met jou te delen. Milo is begonnen als gesprek tussen trainers die op zoek waren naar antwoorden over hun vak. Trainers die de drang hadden om beter te begrijpen waarom en hoe. Beter willen worden. Daar kwamen we tot de ontdekking dat vakmanschap een combinatie is van kennis en ervaring. Dat is nog steeds de basis voor alles wat wij doen. Wij zijn er voor je.

Team Knowledge

‘Learn as much as you can, create awesome content and teach as much as possible’

Wouter Middelbos

Oprichter | Mentor

Hij ging naar het CIOS in Heerenveen en studeerde sportmanagement aan de Hanze Hogeschool in Groningen. Lesgeven begon al op zijn 16de bij zijn eerste liefde judo.
Op zijn 21ste gaf hij S en C trainingen bij FC Groningen en verschillende topsportprogramma’s in het Noord-Nederland.

Op zijn 24ste vertrok hij naar Amsterdam om een internship te doen bij Evolve, later Ultimate Performance. In 2015 werd hij door Arie Boomsma gevraagd om als personal trainer te gaan werken bij de Vondelgym, waar hij nu verantwoordelijk is voor de educatie van de trainers.

Dat is waar Milo is ontstaan en waar hij nu nog steeds werkt als personal trainer gespecialiseerd in prehab/rehab en performance training. Dit doet hij in samenwerking met Physiolab.

Ben Rooth

mentor

Sport is altijd een belangrijk onderdeel van zijn leven geweest. Zo heeft hij jarenlang gevoetbald. Hij is in aanraking gekomen met krachttraining om zijn voetbalkwaliteiten te verbeteren. De liefde voor het ijzer en het proces van krachttraining is sindsdien niet verdwenen. Zo beoefent hij tot op heden de sport powerlifting. 

Hij is afgestudeerd aan het Cios in Haarlem in 2016, waarna hij werkzaam werd en nog steeds is als PT’er en powerlifting trainer/coach bij VondelGym. 

Hij is inmiddels ook afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding van de HvA. Hij is een vast onderdeel van team Milo geworden na een succesvolle stage. Een gedreven mentor tijdens de Milo Personal Trainer opleiding. 

Romana Serno

mentor

Romana Serno is de drijvende kracht achter SterkHer. Ze is pre- & postnataal fitness expert en helpt vrouwen in deze periode van hun leven bij het voelen van vertrouwen en kracht in hun lijf tijdens de zwangerschap, postpartum en daarna.

Romana is werkzaam als personal trainer sinds 2013 en ze heeft in 2016 Strongher opgericht voor de Vondelgym. 

Romana heeft veel ervaring als personal trainer en het coachen van vrouwen van allerlei niveau’s.

Ze is zelf fanatiek in de klimsport, doet aan powerlifting en gaat graag op reis om in verschillende natuurgebieden te hiken. 

Dymphy de Jong

Mentor

Dymphy is coach en personal trainer sinds 2014. Eerst gaf zij groepslessen in de fitness naast haar Master Sociologie en kantoorbaan aan de UvA. Totdat zij besloot om te doen waar zij het meeste energie uithaalt. Ze heeft in 2017 haar baan opgezegd en gekozen om haar eigen bedrijf “Dymphy Fit” op te richten. 
 
In 2019 deed Dymphy de Milo opleiding en daar viel ze al op. Altijd gedreven, met een open mind, gericht op groei en vanaf dag 1 hielp ze al medestudenten in hun ontwikkeling.
 
Naast een volle agenda is ze zeer competitief in het CrossFit. Dus zowel vakinhoudelijk als in haar eigen trainingen is ze het toonbeeld van ‘practice what you preach’.
 
Door de sport is Dymphy getransformeerd van mollige tiener – die veel feestte en maar beperkt in zichzelf geloofde – naar succesvolle coach, atleet, ondernemer en docent bij Milo Education and Performance.
 
Het is haar missie om mensen op positieve en speelse wijze veerkrachtiger te maken, zowel fysiek als mentaal. Samen sterk!

Yoeri Pegel

mentor

Yoeri werkt momenteel als de Head of Strength bij AFC Ajax, zijn derde seizoen binnen professioneel voetbal. Afgestuurd in Business & Economics aan de Universiteit van Amsterdam, Yoeri is op het moment bezig met het behalen van zijn MSc in Strength & Conditioning aan St. Mary’s University. De 28-jarige is tijdens de start van VondelGym begonnen bij de eerste lichtingen van MILO, waarna hij via een stageplek is doorgegroeid tot mentor binnen de opleiding. De afgelopen 5 jaar heeft hij daarnaast ook ervaring opgedaan in verschillende takken van topsport. Hij heeft in die tijd ervaring opgedaan door te werken met o.a. het 3×3 Nederlandse Basketball Team (en de kwalificatie voor de 2020 Tokio Olympische Spelen), Badr Hari, het Nederlandse Basketball Team en meerdere CrossFit Games atleten. Op dit moment zal Yoeri voornamelijk zichtbaar zijn op de social media kanalen!

Jordi Wille

Mentor

Jordi (40) is een personal trainer met verschillende internationale certificeringen en een ruime praktijkervaring. Met zijn eigen, holistische aanpak heeft hij inmiddels 500+ mensen geholpen om hun gezondheid te verbeteren, een sterk en fit lichaam te creëren en vol energie en zelfvertrouwen door het leven te gaan.

Zijn geheim? Een enorme drive om de wereld vitaler te maken in combinatie met een onstilbare honger naar kennis over zijn vak. Cliënten omschrijven zijn manier van coachen als professioneel, betrokken, kundig, empatisch, positief en eerlijk.

Naast het coachen en studeren brengt hij zoveel mogelijk tijd door met zijn gezin, familie en vrienden. Strand, park, speeltuin, (koffie)bar, always on the go.

Rüben Spapens

mentor

Studeerde bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam. Het liefst altijd en op diverse manieren in beweging. Nam zijn eerste stappen in het lesgeven op zijn twaalfde in een zeilboot. Tijdens zijn bachelor begon hij Kettlebell Outdoor Amsterdam. Waarmee hij sinds 2013 groep, bedrijfs- en personal trainingen verzorgt. Begon tijdens zijn master een bedrijf om mensen met mentale/stress klachten en/of een ernstige ziekte, door middel van beweging en coaching, fysiek en mentaal gezond en gelukkig te maken. Dit door de gebieden mindset, ademhaling, voeding, beweging en slaap in kaart te brengen en waar nodig duurzaam te veranderen. Tegenwoordig geeft hij workshops en lezingen om lekker te leren ademen en dompelt hij mensen graag onder in een ijsbad. Altijd op zoek om zijn kennis te vergroten en de volgende fysieke uitdaging.

Ruben Rebel

Mentor

Op mijn 19e werd ik verliefd op CrossFit. Sindsdien is mijn leven gefocust op sport en met name alles wat met CrossFit te maken heeft. Van Nederlands top niveau behalen tot een gestroomlijnde CrossFit les of PT geven. In de loop der jaren heb ik zo een 6000 trainingsuurtjes erop zitten en ben tegen veel dingen aangelopen. Ik ben van heel stijf naar vrij soepel gegaan, alle meest voorkomende blessures gehad en heel veel trainingstypes meegemaakt. Al deze aspecten hebben mij veel geleerd over het lichaam en training. In combinatie met de nodige certificering en eigen training op topniveau kenmerk ik mijzelf als een ervaringsdeskundige.

In 2018 heb ik CrossFit Nieuw-Vennep overgekocht en hier ben ik nu nog trotse eigenaar van. Naast het aansturen en ontwikkelen van mijn sportschool ben ik nog werkzaam bij Vondelgym als CrossFit/Personal trainer en natuurlijk een gedreven mentor bij Milo.

Zijn geheim? Een enorme drive om de wereld vitaler te maken in combinatie met een onstilbare honger naar kennis over zijn vak. Cliënten omschrijven zijn manier van coachen als professioneel, betrokken, kundig, empatisch, positief en eerlijk.

Naast het coachen en studeren brengt hij zoveel mogelijk tijd door met zijn gezin, familie en vrienden. Strand, park, speeltuin, (koffie)bar, always on the go.

Rob van der Wolk

mentor

Heeft een academische juridische achtergrond, maar vond dat zijn liefde voor sport en bewegen toch sterker was dan voor de juristenwereld. Zijn basis ligt in CrossFit als coach en atleet en hij beoefent die functie en sport nog tot op de dag van vandaag. Nadat hij 5 jaar full-time als CrossFit coach heeft gewerkt, heeft hij als een van de weinigen in Nederland zijn Level 3 CrossFit trainersdiploma behaald. 
 
Nu ligt een groot deel van zijn werkzaamheden in het verbeteren van coachen en coaches. Dit doet hij als Head of Coach Development and Training bij Vondelgym Amsterdam en als opleider en trainer bij CrossFit Hoofddorp en andere gyms.  Naast deze rol is hij ook zelf nog coach en personal trainer om bezig te blijven met de praktijk en toepassing van zijn vak.

Nurdin Pattipilohy

Nutrition

Ik ben Nurdin, 34, coach, schrijver en foodie. Ik ben niet alleen gespecialiseerd in gezonde voeding, maar ben vooral bezig met de grote vraag hoe je mensen op duurzame wijze hun gedrag kan laten veranderen.

Dat is de reden dat ik jaren geleden besloot de schoolbanken in te ruilen om van mijn passie mijn werk te maken. Door te schrijven, presentaties te geven en steeds vaker via andere media, probeer ik de ingewikkelde wereld van voeding makkelijk verteerbaar te maken voor een groter publiek.

Ray Griffin

mentor

In 2015 kreeg ik de kans om van mijn passie mijn beroep te maken en startte een stagetraject bij Vondelgym als CrossFit coach. Vanaf dat punt volgde ik meerdere praktische (CrossFit) opleidingen maar besefte mij dat ik theoretische kennis miste.
Heel basic startte ik met Fitvak A en gelijktijdig begon bij Vondelgym de interne opleiding “train the trainers”.
 
Train the trainers groeide uit tot de verbeterde MILO PT course die ik voor de tweede keer mocht doen.
Later volgde het Vondelgym Junior PT traject onder leiding van Bryan Wolters.
 
In 2017 had ik te kampen met een zware rugblessure. Ik ging er altijd maar vanuit dat goed bewegen vanzelfsprekend was. Mijn hernia zette me met beide benen op de grond.
Ik moest letterlijk opnieuw leren bewegen en besefte mij dat mijn klanten hetzelfde ervaarden. Hierdoor ben ik geduldiger geworden, heb ik mijn coachingsoog beter ontwikkeld en hamer ik steeds weer op techniek.
Ondanks het feit dat mijn hernia mij mentaal en fysiek heeft uitgedaagd ben ik van mening dat deze terugslag cruciaal was in mijn ontwikkeling als trainer.
 
Mede door de Corona crisis ben ik in december 2020 mijn eigen bedrijf “Nomad Fitness” begonnen.
Met mijn bus die fungeert als mobiele gym geef ik PT en small group training op locatie in de omgeving van Amsterdam.

Team Business

‘Structure and automate our operations as much as possible’

Timo de Goede

Operations

Begon ooit als fanatiek atleet met krachttraining en is er nooit echt mee opgehouden. Ook tijdens zijn studie Sport, Management & Ondernemen aan de HvA besloot hij de specialisatie fitness te volgen. Via deze opleiding kwam hij uiteindelijk bij Personal Body Plan terecht, waar zijn liefde voor training en het menselijk lichaam werd versterkt.

Met de bagage van de start up Personal Body Plan is hij nu verantwoordelijk voor de operationele en technische zaken bij Milo. Hij bouwt en onderhoudt de website, zorgt voor gestroomlijnde interne processen en vormt een sparringspartner voor Wouter. Dit alles voor een gezamenlijk doel: de kwaliteit van het trainersgilde omhoog krikken.