Kennis = kracht Podcast

Podcast #47 met Richard Bell: het eerlijke verhaal over wedstrijdbodybuilding

Bodybuilding is een sport die voor veel mensen als extreem wordt bestempeld. Zo groot, zo gespierd en zo droog mogelijk dit gecombineerd met hele extreme vormen van diëten die slecht zijn voor ons lichaam. Dat allemaal enkel voor dat perfecte plaatje.
Daarnaast heeft de KRO NCRV in 2019 een documentaire gemaakt genaamd ‘Fitgirl’ dat stigmatiseert met een beeld van uithongeren, negatief zelfbeeld en de focus op het perfecte plaatje.

Richard Bell is in Nederland een autoriteit op het gebied van wedstrijd bodybuilding. Met zijn onderneming ‘Bell Coaching’ coacht hij meerdere atleten op het hoogste niveau en hij is zelf enorm liefhebber van de sport. Ik ga met hem in gesprek over wat de sport nu echt inhoud.

We bespreken onder andere wat de drijfveren zijn van een wedstrijd bodybuilder, welke verschillen er zijn tussen regulier bodybuilden en het trainen richting een wedstrijd en we maken het praktisch door het hele proces te bespreken met alles wat erbij komt kijken.

Richard houdt zich niet in en vertelt het hele verhaal van het extreme diëten tot aan het gebruik van PED’s en de druk die erbij komt kijken richting je omgeving.
Hij houdt van de sport en is er oprecht van overtuigd dat het je veel moois kan brengen, maar dan moet je het wel met de juiste mindset en overtuiging doen.

Hij wil een tegengeluid laten horen. Een betere en eerlijkere documentaire dan het eenzijdige beeld van ‘Fitgirl’. Hij is bereid te investeren, maar zoekt hulp in zijn zoektocht naar een manier op het hele verhaal te vertellen.

Heb jij een netwerk en wil jij hem helpen? Neem dan contact met hem op.

Ik wens je veel luisterplezier,

Wouter Middelbos
Milo Performance and Education

Meer van Richard en Bell Coaching?
Website: https://bell-coaching.com/
Instagram: https://www.instagram.com/bell_coaching/


Wil jij Personal Trainer worden of jezelf verder ontwikkelen als trainer? Bekijk dan onze MILO Personal Trainer opleiding (NL): https://miloeducation.com/course-milo-personal-trainer/

Ben je geïnteresseerd in meer van onze content, zoals video’s, artikelen en nog meer podcasts? Bekijk dan onze website: https://www.miloeducation.com

Blijf op de hoogte

Ben je geboeid door deze podcast?
Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in
en blijf zo op de hoogte van onze nieuwste artikelen & podcasts.

Podcasts
Wouter Middelbos

Podcast #58 met Nienke van Overveld

https://media.blubrry.com/kennis_is_kracht/content.blubrry.com/kennis_is_kracht/220526_K_K.mp3 Subscribe: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify | RSS Vandaag heb ik een bijzondere gast in de podcast.Een gast die kort in Nederland

Lees meer »

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.