Veelgestelde vragen

De MILO Personal Trainer opleiding

Unfortunately not at the moment. During practicals we can translate and guide you in English, but all the content is in Dutch. If you can’t read Dutch, we don’t recommend you to start. At some point we will definitely translate the course and provide it in English, but that won’t be in the near future.

Nee. We vinden het belangrijk dat je een open mind hebt, een leergierige open houding, klaar om nieuwe dingen te leren. Het kan zijn dat als je andere opleidingen hebt gedaan, je mening al gevormd is en je je moeilijker kunt openstellen voor onze kijk op training. Een vooropleiding heeft dus zijn voor- en nadelen. Iedereen is welkom en iedereen groeit naar zijn of haar niveau.

Tijdens de opleiding krijg je de kans, door middel van twee examens, je EREPS level 3 & 4 certificering te behalen; Level 3 Fitness Instructor en Level 4 Personal Trainer. Deze accreditatie zorgt ervoor dat je in heel Europa als gediplomeerd Personal Trainer uit de voeten kunt.

De opleiding duurt altijd 30 weken met elke 3 weken een praktijksessie of examen (2), dus 8 praktijklessen en 2 examens.

Alle praktijklessen zijn bij Vondelgym Zuid in Amsterdam. Op de dag van de praktijkles ben je vrij om ook zelf te trainen in deze gym.

Ieder jaar starten we in januari, mei en september 2 groepen. Een groep op vrijdagen en een groep op zondagen. Je kunt op deze pagina zien voor welke startdata je nu kunt inschrijven.

Stage is niet noodzakelijk, maar doe tijdens (en voor en na) de opleiding zoveel mogelijk praktijkervaring op. Ga met jezelf en vrienden aan de slag. Maak meters in de gym om alle theorie tot je te nemen in de praktijk. Dit helpt enorm, maar een georganiseerde stage is dus niet verplicht.

Zeker. Je kunt de opleiding volgen om een betere trainer te worden, om überhaupt trainer te worden of om gewoon meer te leren over het vak. Wat jij ermee doet is aan jou. Je bent nergens toe verplicht. We hebben vaak genoeg deelnemers die alleen meedoen om hun eigen skills te verbeteren en uit interesse voor het vakgebied, zonder doel trainer te worden. Zo beslis je ook zelf of je examen doet om jouw accreditatie te halen. Wil je dit niet, ook helemaal goed.

Om geaccrediteerd Fitness Instructor of Personal Trainer te worden volgens de EREPS norm wel. Dan moet je beide examen hebben gehaald. Wil je geen training geven of ben je niet zo geïnteresseerd in een certificering, ook goed. Je bent nergens toe verplicht, maar zie wel de meerwaarde van deze accreditatie!

Een praktijkles duurt altijd 3 uur en bestaat uit een deel theorie, maar natuurlijk het grootste deel praktijk. Je krijgt de ruimte elkaar te coachen en je te laten coachen door onze docenten. Ruimte voor vragen is er altijd en ook maken we ruimte voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Iedereen maakt natuurlijk zijn of haar eigen proces en groei door.

Een groep bestaat uit maximaal 15 studenten met 2 of 3 docenten op de groep.

Een groep bestaat uit maximaal 15 studenten met 2 of 3 docenten op de groep.

Zeker. Je kunt op 2 manieren betalen; per maand of vooruit. Als je vooruit betaalt ben je 100 euro goedkoper uit. Termijnbetaling betekent 7x een maandelijkse incasso vanaf het moment dat je inschrijft. Bij inschrijving betaal je de eerste termijn om zo je plek te garanderen.

Online trainingsprogramma SKIN IN THE GAME (SITG)

Dat kan zeker. Je wordt vanaf het begin meegenomen in alle basisprincipes van training om zo direct met de juiste insteek aan de slag te gaan in de gym. We vinden het belangrijk om jou te leren waarom we je bepaalde oefeningen en programma’s laten doen. Leerzaam maar bovenal leuk.

Een paar dingen zijn essentieel om het programma zoals hij erin staat uit te kunnen voeren: dumbbells, halters en een kabelstation.

Ook als gevorderde atleet in de gym valt er nog voldoende te leren met dit programma. We zien vaak dat mensen al jaren trainen, maar toch de basisprincipes nog niet begrijpen. Of überhaupt zich daar nog nooit in hebben verdiept. Dit is niet erg. Maar als je dit wel wil om volgende stappen in je progressie te maken, dan is SITG een goede keus voor jou.

Het programma duurt 30 weken (~ 7 maanden). We hebben voor deze duur gekozen omdat je het zo parallel aan de Personal Trainer opleiding kunt volgen. Maar dit is niet verplicht. Je kunt met SITG starten wanneer je wilt.

Zeker. Je kunt op 2 manieren betalen; per maand of vooruit. Als je vooruit betaalt ben je 45 euro goedkoper uit. Termijnbetaling betekent 7x een maandelijkse incasso vanaf het moment dat je inschrijft. Bij inschrijving betaal je de eerste termijn om zo je plek te garanderen. Als je ook onze PT opleiding doet krijg je 50% korting op SITG en betaal je maar €99,50 voor het totale programma.

Je kunt op 2 manieren betalen; per maand of vooruit. Als je vooruit betaalt ben je 45 euro goedkoper uit. Termijnbetaling betekent 7x een maandelijkse incasso vanaf het moment dat je inschrijft. Bij inschrijving betaal je de eerste termijn om zo je plek te garanderen. Als je ook onze PT opleiding doet krijg je 50% korting op SITG en betaal je maar €99,50 voor het totale programma.

Masterclasses

Voor iedereen. Dat klinkt afgezaagd, maar we willen verschillende doelgroepen aanspreken met onze masterclasses. Uiteraard (personal) trainers die zich willen doorontwikkelen, maar ook fanaten van training, sporters, wetenschappers, noem maar op. We proberen een uitdagend niveau aan te bieden, dat nog wel te volgen is voor mensen die redelijk nieuw zijn met het onderwerp.

We stellen maximaal 30 plekken beschikbaar per masterclass.

De masterclasses hebben een vaste ticketprijs van 99 euro ex. BTW.

De masterclasses worden gehouden bij Vondelgym Zuid in Amsterdam.

In principe duurt een masterclass 4,5 uur. Alleen kan dit verschillen per masterclass. Bekijk ons huidige aanbod om te kijken welke masterclasses eraan komen.

Wouter Middelbos

Staat je vraag hier niet tussen en heb je (dringende) inhoudelijke vragen over de opleiding of onze programma’s en Masterclasses?

ma – vr
9.00 – 18.00

Timo de Goede

Staat je vraag hier niet tussen en heb je (dringende) vragen over technische problemen of betalingen?

ma – vr
9.00 – 18.00