1) De Energiebalans

Topic Progress:

Eén van de belangrijkste concepten die je als moderne personal trainer behoort te weten. Een groot deel van je klanten willen afslanken en dat kan alleen door de energiebalans te manipuleren. In de onderstaande video vertelt Nurdin over de energiebalans en waarom die belangrijk is. Hieronder lees je een deel terug en krijg je nog wat extra informatie.

Deel 1: de energiebalans

De energiebalans gaat over de relatie tussen het aantal calorieën dat je tot je neemt en het aantal calorieën dat je spendeert. De eerste wet van thermodynamica stelt dat energie niet kan verdwijnen net als dat het niet uit het niets kan ontstaan.

Wij nemen nieuwe energie tot ons in de vorm van voeding dat is nu duidelijk. Echter energie spenderen heeft vele wegen, waarover je in de volgende paragraaf meer gaat lezen.

Afbeelding 2: De energiebalans

Het is belangrijk te onthouden dat afbeelding 2 zeer simplistisch lijkt, maar dat de bovenstaande theorie altijd nog stand gehouden heeft. Hij is onderzocht en bewezen.

Het is dus waar dat als je wil afvallen, je ervoor moet zorgen dat je meer calorieën verbrandt dan calorieën tot je neemt. Meer energie spenderen dan tot je nemen.

Module voortgang

Deze module

Earned Course Points:

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.