F. Progressiereeks overhead Press

Door de grote vraag naar strekking in de bovenrug, werkt deze progressiereeks in 5 oefeningen van een semi-verticale oefening die unilateraal is, naar een verticale unilaterale press en eindigt met een bilaterale verticale press.

Twee strategieën gebruiken we om de vraag naar extensie te verminderen:

  1. Kies voor een semi-verticale beweging. De vraag naar extensie is hier minder, terwijl je wel alle andere bewegingen in de schouder en over het schouderblad kunt coachen en trainen.
  2. Unilateraal werken zorgt ervoor dat je kunt roteren over de bovenrug, zodat de vraag naar extensie minder is om toch sterke posities te vinden boven het hoofd.

1. Standing landmine press 

De staande variant van de landmine press is meer horizontaal dan de half kneeling variatie. 

2. Half kneeling landmine press 

Tijdens de knielende variatie vraag je meer strekking van de bovenrug, omdat de stang meer boven de schouder wordt gepositioneerd. Je kunt de vraag naar strekking verhogen door dichterbij de stang te starten.

3. Half kneeling dumbbell press

Hier ga je naar volledig verticaal, maar je werkt nog steeds unilateraal en de dumbbells maken het mogelijk om vrij te bewegen in de schouder. 

4. Standing dumbbell press

Dit is een bilaterale oefening. 

5. Standing military press

Staand, bilateraal en met een stang word je gedwongen om het maximale uit de samenwerkingen in de bovenrug te halen om de stang boven het midden van het draagvlak te houden.

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.