Huiswerk

Als personal trainer is het belangrijk om te werken aan je eigen vaardigheden als bewegingsexpert en coach. Je dient zowel de oefeningen zelf goed uit te kunnen voeren om ze voor te doen, als wel uit te leggen en te corrigeren. In het huiswerk wordt je zelf aan het werk gezet in de rol van cliënt en coach. Hierdoor werk je aan je kennis van bewegen en bereid je je specifiek voor op de praktijkles.

Huiswerk les 2

 1. Film jouw squat en Romanian deadlift. Doorloop de coachingslus. Werk je observatie uit, vorm een hypothese en maak een vertaling naar interventies passend bij je eigen situatie. In de hypothese krijg je de kans om de anatomie tot leven te brengen, door te ontleden welke deelbewegingen je ziet en welke spiergroepen daar verantwoordelijk voor zijn. Dus ook als je geen energielekken kunt ontdekken, kan je wel uitwerken wat je ziet gebeuren en dus bestempeld als goed. 
 2. Tijdens praktijklessen 1 t/m 3 worden binnen elk beweegpatroon oefeningen behandeld. Bij elk van de oefeningen leer je wat de belaste gewichten en spieren zijn, maar ook de start- en eindpositie checkpoints, meestvoorkomende energielekken en mogelijke interventies tegen deze energielekken. Een overzicht van de oefeningen die behandeld worden hebben wij voor je gemaakt. Via deze link kan je het Excel bestand met openen. Je kan er niet direct in werken, maar je kan het downloaden. Download door te klikken op Bestand > Downloaden. Nadat je dat hebt gedaan, kan je er vrij in werken. Je kunt er online in werken (blad 2) of het bestand uitprinten (blad 3).

  Vul in het bestand de hinge & squat oefeningen van les 2 zo ver mogelijk in als je kunt op basis van jouw eigen kennis en ervaring en met behulp van de YouTube video’s. Neem dit bestand mee naar de praktijklessen. Dit kun je tijdens de les vluchtig verder invullen. Na de les kun je de eerste oefeningen volledig afmaken.

 

Neem mee naar de les:

 • Het oefeningen Excel bestand
 • Jouw video’s
 • Jouw uitgewerkte observatie + hypothese

In de praktijkles helpen wij jou om de koppeling te zien tussen theorie en praktijk. Verwacht niet van jezelf dat je gelijk alles ziet, je leert dit alleen door te doen, aandachtig te kijken en het te herhalen.

Succes!

Wat je kunt verwachten in de praktijkles:

In praktijkles 2 wordt bovenstaande theorie toegepast. Na de praktijkles kun je antwoord geven op de volgende vragen:

 • Hoe bouw ik het squat en hip hinge patroon op van meest gedwongen tot meest complex? 
 • Waar kijk en voel ik om de beste informatie te verzamelen voor mijn observatie?
 • Hoe weet ik of mijn cliënt het maximale uit de oefening haalt qua bewegingsuitslag en sterke posities?
 • Welke cues en oefeningen kan ik gebruiken om een cliënt te begeleiden in dit proces?

We gaan de verschillende variaties van het squat en hip hinge patroon met je doornemen.

Dit doen we met twee progressiereeksen:

 1. Van de goblet box squat met RNT tot aan de front squat.
 2. Van de waiter’s bow tot aan de RDL. 

Wij zullen als coaches de sessie leiden en je laten zien hoe wij een cliënt deze bewegingen aanleren. Jij gaat vooral observeren door met medestudenten af te wisselen tussen uitvoeren en feedback geven op de uitvoering van een ander.

Bereid je dus voor door de video’s te bekijken, zelf de oefeningen te oefenen en te denken volgens de coachingslus.

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.