Wie zijn wij?

Milo Performance & Education is in 2014 begonnen met het faciliteren van leerervaringen bij Vondelgym in Amsterdam. Als team van trainers gingen we elke week het gesprek aan over allerlei zaken die het vak van trainer raken; van het nut van een squat aanbieden, tot de noodzakelijke kennis van anatomie. Dat je als trainer een voorbeeldrol hebt en dat een circuittraining geen gerichte training is. Alles kwam voorbij.

Zo ontstonden mooie gesprekken, maar ook chaos. Er was behoefte aan structuur. Vanaf dat moment begon de opleiding vorm te krijgen. Wekelijks hadden we bijeenkomsten met een richting, plan en doel. Om die structuur in te vullen, gingen we bij onszelf te rade: welke kennis zetten we dagelijks in om onze cliënten te helpen hun doelen te behalen? Dat was niet makkelijk, want doelstellingen lopen uiteen:

 • afvallen;
 • sterker worden;
 • meer spiermassa;
 • spiermassa op specifieke plekken;
 • meer uit een sport halen of trainen om ‘gewoon fit te worden’.

Dit inzicht bracht ons bij een aantal principes: de kern van fysiologie, anatomie, biomechanica, trainingsleer en psychologie. 

Onze lessen werden de basis voor alle trainers bij de Vondelgym. Ook van buitenaf kwam veel interesse. Toen we trainers en coaches van andere gyms gingen opleiden, kwamen we erachter dat er veel niveauverschil bestond tussen onze studenten: mensen zonder ervaring als trainer, coach en/of atleet; met veel ervaring, studenten van MBO tot WO opleidingsniveau. De verbindende factor was de gemeenschappelijke passie voor training en coaching. 

Daar zat onze uitdaging: hoe kunnen wij iedereen op zijn eigen niveau uitdagen en ervoor zorgen dat studenten elkaar uitdagen om te groeien? Zo ontstond de combinatie van online werken op eigen tempo, met eigen kennis en ervaring, en de gezamenlijke praktijklessen. De praktijkles vertaalt de theorie naar de praktijk en creëert een moment voor ieders eigen input. Hier ontstaat een dynamiek tussen studenten waardoor je niet alleen leert van de mentoren, maar ook van elkaar! 

Doelstelling

Het doel van Milo Performance & Education is: het niveau van personal trainers in Europa naar een hoger plan tillen. Dit doen wij door te focussen op principes en de vertaling van theorie naar praktijk met een flinke dosis beleving. Milo trainers en coaches maken impact op het leven van mensen. Jij gaat impact maken!

Kernwaardes

Milo Performance & Education is vandaag de dag uitgegroeid tot een serieus bedrijf. Met een missie, een visie, een backoffice en vele meetings. De kernwaardes zijn nog altijd hetzelfde: kwalitatief, duidelijk, authentiek en mooi.

 • Kwalitatief: wat wij doen maakt impact en creëert duurzame verandering.
 • Duidelijk: minimalistisch, kort en krachtig. Duidelijk wat het doet, en waarom het dat zo doet.
 • Authentiek: oprecht, onszelf, kwetsbaar, transparant, passie. 
 • Mooi: dat je met trots kijkt naar wat je hebt gecreëerd..

 

Milo Performance & Education heeft 3 focuspunten:

 1. Een groeimindset: je staat open voor feedback, je durft jezelf kwetsbaar op te stellen en je begrijpt dat je tijd en energie moet investeren in jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling om een betere trainer te worden. Je stelt steeds de waarom-vraag die zorgt voor focus, zodat je gericht groeit.
 2. Theoretische principes vormen de basis voor de methodes, strategieën en structuren waarmee jij impact maakt op het leven van jouw (toekomstige) cliënten. Door deze principes leer je het ‘waarom’ achter jouw keuzes, wat bijdraagt aan kwaliteit en duidelijkheid.
 3. De vertaling van theorie naar praktijk. Milo Performance & Education biedt je niet alleen kennis. Wij willen dat je daadwerkelijk leert en dat doen wij door je leerervaringen te bieden, waarin je vaardigheden ontwikkelt. Je ontwikkelt sociale en didactische vaardigheden om de interactie met cliënten te verbeteren. Een goede coach kan een relatie opbouwen, met als doel duurzame veranderingen te bewerkstelligen binnen de klantenkring. Deze trainer en coach is in staat de theorie te vertalen naar de praktijk, met het oog op de wensen en mogelijkheden van het individu. 

Milo Performance & Education heeft een groep van mentoren (lees: vakidioten) die iedere les weer vol passie en kunde hun kennis delen. We hebben een prachtige online leeromgeving gecreëerd. Bovendien vind je een vaste stroom van nieuwe content via onze sociale kanalen YouTube en Instagram (aanrader!). Ook werken we samen met meerdere sportaanbieders – sportscholen, bootcamp clubs, PT studio’s en fysiotherapiepraktijken – die hun teams intern een Milo opleiding aanbieden.

Dit is waarom we ‘s ochtends opstaan.

Wij (ook jij dus!) zijn in staat duurzame veranderingen teweeg te brengen in onze community. Als trainer en coach help je mensen hun leefstijl blijvend positief te veranderen; door jou voelen zij zich fitter, weerbaarder en gelukkiger.

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.