Zelfde beweging, andere uitvoering

Waarom zien dezelfde oefeningen er per persoon verschillend uit? Door te begrijpen welke factoren invloed kunnen hebben op kwaliteit van bewegen, kunnen we beter zorgen voor een training die past bij het individu. We kunnen niet altijd een algemene oplossing aanbieden voor een specifiek probleem. Als personal trainer zul je, op het moment dat je deze factoren begrijpt, herkennen wat de interventie mogelijkheden zijn. Vervolgens moet je afwegen welke interventie het meest beoogde resultaat oplevert binnen de mogelijkheden van jouw cliënt. We bespreken ook kort hoe je de interventie succesvol aanbiedt zodat er een blijvend effect optreedt.

Wat is het speelveld? 

Tijdens het geven van personal training, zie je veel mensen dezelfde beweging op een andere manier uitvoeren. Dit behandelen we aan de hand van zes kennisgebieden:

  1. Wat is bewegen? Motoriek. En welke beweegpatronen behandelen we? Rompstijfheid, hinge, squat, lunge, push en pull.
  2. Wat zijn de voorwaarden? Mobiliteit, flexibiliteit.
  3. Wat maakt een beweging uitdagender? Stabiliteit en balans.
  4. Hoe stuur je de leerervaring? Coachen.
  5. Wat maakt het wellicht onmogelijk? Structurele beperkingen.
  6. Wat is pijn? En hoe ga je ermee om? 

Dit is het speelveld waarin je opereert. Het is belangrijk dat je als trainer begrijpt welke rol de kennisgebieden spelen in het trainingsproces en vooral op welke manier jij een positieve invloed kunt uitoefenen in de samenwerking met jouw cliënt richting diens doel.

Let’s dive in! 

contact ons

Op werkdagen doen wij ons best om binnen 24 uur op jouw mail te reageren.

Blijf leren met de kennis = kracht mail

Vul je gegevens in en ontvang maandelijks de Kennis = Kracht Mail van MILO Performance and Education.