Veelgestelde vragen

De Milo Personal Trainer opleiding & Corona

Elke persconferentie is ook voor ons een spannend moment. Wat mag er wel en wat mag er niet? Denk bij het willen geven van praktijklessen aan: sportschool open/dicht, groepsgroottes, onderwijs, binnen/buiten en ga zo maar door. Erg veel factoren die invloed uitoefenen op het feit óf we lessen kunnen geven en op welke manier.

Één ding kunnen we je garanderen: de lessen zullen nóóit worden vervangen. We vinden praktijkervaring en de vertaling van de lesstof in de praktijk essentieel en zullen dus altijd praktijklessen geven. Waar we dus helaas wel rekening mee moeten houden is dat het kan dat het simpelweg niet mag en we het programma dus moeten opschuiven. Hierover krijg je z.s.m. bericht als er meer duidelijkheid is over de duur van een eventuele lockdown.

Tijdens de lessen zullen we altijd de algemene maatregelen en adviezen in ogenschouw houden. Zo draag je buiten de les om in de sportschool een mondkapje en houden we voldoende afstand tijdens de lessen. Ook sporen we aan op handen wassen en het absoluut thuisblijven bij klachten. We vinden altijd een passende oplossing voor het inhalen van een les.

De MILO Personal Trainer opleiding

Nee. We vinden het belangrijk dat je een open mind hebt, een leergierige open houding, klaar om nieuwe dingen te leren. Het kan zijn dat als je andere opleidingen hebt gedaan, je mening al gevormd is en je je moeilijker kunt openstellen voor onze kijk op training. Een vooropleiding heeft dus zijn voor- en nadelen. Iedereen is welkom en iedereen groeit naar zijn of haar niveau.

Wekelijks komt deze vraag terug. Het is een praktisch relevante vraag. In een druk leven moeten we prioriteiten stellen en daarom wil je weten of de opleiding voor jou haalbaar is in de tijd die je hebt. En om te weten of hij haalbaar is wil je weten hoeveel tijd je kwijt bent aan het studeren.

Echter..

Deze vraag wordt veelal gesteld met een instelling gefocust op het extern resultaat.

‘Hoeveel uur ben ik kwijt aan het halen van de opleiding?’

‘Wat wil de opleider van mij zien als trainer om als goed bestempeld te worden?’

Maar wat als het uitgangspunt is: Hoeveel uur in de week wil ik investeren in het ontwikkelen van mijzelf als trainer en wat kan de opleiding beiden in de ontwikkeling die ik als trainer wil maken.

Dit is interessant omdat het antwoord op de vraag over studiebelasting is: per week ongeveer 2 middagen a 3 uur. Het ene blok iets meer, het andere blok iets minder. Maar het ligt eraan hoe snel je leert, het ligt aan je ervaring en het ligt eraan hoe ver je gaat in het je meester maken van de stof. Laat die laatste even tot je doordringen, daar zitten grote verschillen.

Het antwoord op de vraag hoeveel uur je wil investeren overstijgt de opleiding. We weten dat het leerproces veel krachtiger is als het intrinsiek gemotiveerd is, gemotiveerd vanuit jezelf. Dit in plaats van extrinsiek, gemotiveerd door de opleiding en opgelegd door ons.

Op het moment dat je jezelf afvraagt waar je nu staat, waar je heen wil en wat je bereid bent daarvoor te doen zul je minder moeite hebben met het studeren, je zal meer effect halen uit je studie en uiteindelijk een betere trainer worden.

Je bent dan op zoek, je komt informatie halen, de stof gaat leven en je vindt antwoorden op vragen die nu voor je liggen. Dit stimuleert je ontwikkeling maximaal. En zorgt ervoor dat je de stof echt begrijpt en je meester maakt.

Wees dus actief in je leerproces, ga op zoek naar wat jij nodig hebt, jij bereid bent te investeren en zoek vanuit daar naar een opleiding die je dat kan bieden.

Om die reden kan je altijd met ons bellen als je twijfelt over waar je heen wil en of wij je dat kunnen bieden!

Tijdens de opleiding krijg je de kans, door middel van twee examens, je EREPS level 3 & 4 certificering te behalen; Level 3 Fitness Instructor en Level 4 Personal Trainer. Deze accreditatie zorgt ervoor dat je in heel Europa als gediplomeerd Personal Trainer uit de voeten kunt.

Dit is een moeilijke vraag om te beantwoorden, maar we doen een poging. De theorie is HBO/WO niveau. We kiezen voor dit niveau omdat we gebruik maken van wetenschappelijke artikelen en theoretische principes om kaders te scheppen voor de principes, methodes en strategieën die we aandragen. Echter brengen we dit altijd terug naar een kern en met die kern ga je aan de slag in de praktijk. Dit staat meer in lijn met een MBO niveau opleiding.
We hebben inmiddels succesvol studenten begeleid van MBO tot aan WO die allemaal ontzettend veel geleerd hebben in de opleiding en met vertrouwen actief zijn in het werkveld.
Mocht je twijfelen dan kan je altijd een bel afspraak inplannen zodat we samen kunnen kijken of de opleiding bij je past.

De opleiding duurt altijd 30 weken met elke 3 weken een praktijksessie of examen (2), dus 8 praktijklessen en 2 examens.

Op dit moment bieden we de opleiding op twee locaties aan: Amsterdam en Rotterdam.

Ieder jaar starten we in januari, mei en september 2 groepen. Een groep op vrijdagen en een groep op zondagen. 

Stage is niet noodzakelijk, maar doe tijdens (en voor en na) de opleiding zoveel mogelijk praktijkervaring op. Ga met jezelf en vrienden aan de slag. Maak meters in de gym om alle theorie tot je te nemen in de praktijk. Dit helpt enorm, maar een georganiseerde stage is dus niet verplicht.

Zeker. Je kunt de opleiding volgen om een betere trainer te worden, om überhaupt trainer te worden of om gewoon meer te leren over het vak. Wat jij ermee doet is aan jou. Je bent nergens toe verplicht. We hebben vaak genoeg deelnemers die alleen meedoen om hun eigen skills te verbeteren en uit interesse voor het vakgebied, zonder doel trainer te worden. Zo beslis je ook zelf of je examen doet om jouw accreditatie te halen. Wil je dit niet, ook helemaal goed.

Om geaccrediteerd Fitness Instructor of Personal Trainer te worden volgens de EREPS norm wel. Dan moet je beide examen hebben gehaald. Wil je geen training geven of ben je niet zo geïnteresseerd in een certificering, ook goed. Je bent nergens toe verplicht, maar zie wel de meerwaarde van deze accreditatie!

Een praktijkles duurt altijd 3 uur en bestaat uit een deel theorie, maar natuurlijk het grootste deel praktijk. Je krijgt de ruimte elkaar te coachen en je te laten coachen door onze docenten. Ruimte voor vragen is er altijd en ook maken we ruimte voor ieders persoonlijke ontwikkeling. Iedereen maakt natuurlijk zijn of haar eigen proces en groei door.

Een groep bestaat uit maximaal 15 studenten met 2 of 3 docenten op de groep.

Een groep bestaat uit maximaal 15 studenten met 2 of 3 docenten op de groep.

Zeker. Je kunt op 2 manieren betalen; per maand of vooruit. Als je vooruit betaalt ben je 100 euro goedkoper uit. Termijnbetaling betekent 7x een maandelijkse incasso vanaf het moment dat je inschrijft. Bij inschrijving betaal je de eerste termijn om zo je plek te garanderen.

Unfortunately not at the moment. During practicals we can translate and guide you in English, but all the content is in Dutch. If you can’t read Dutch, we don’t recommend you to start. At some point we will definitely translate the course and provide it in English, but that won’t be in the near future.

Online trainingsprogramma SKIN IN THE GAME (SITG)

Dat kan zeker. Je wordt vanaf het begin meegenomen in alle basisprincipes van training om zo direct met de juiste insteek aan de slag te gaan in de gym. We vinden het belangrijk om jou te leren waarom we je bepaalde oefeningen en programma’s laten doen. Leerzaam maar bovenal leuk.

Een paar dingen zijn essentieel om het programma zoals hij erin staat uit te kunnen voeren: dumbbells, halters en een kabelstation.

Ook als gevorderde atleet in de gym valt er nog voldoende te leren met dit programma. We zien vaak dat mensen al jaren trainen, maar toch de basisprincipes nog niet begrijpen. Of überhaupt zich daar nog nooit in hebben verdiept. Dit is niet erg. Maar als je dit wel wil om volgende stappen in je progressie te maken, dan is SITG een goede keus voor jou.

Het programma duurt 30 weken (~ 7 maanden). We hebben voor deze duur gekozen omdat je het zo parallel aan de Personal Trainer opleiding kunt volgen. Maar dit is niet verplicht. Je kunt met SITG starten wanneer je wilt.

Dat is helaas niet mogelijk.

Het programma kost €108,84 incl BTW

Masterclasses

Voor iedereen. Dat klinkt afgezaagd, maar we willen verschillende doelgroepen aanspreken met onze masterclasses. Uiteraard (personal) trainers die zich willen doorontwikkelen, maar ook fanaten van training, sporters, wetenschappers, noem maar op. We proberen een uitdagend niveau aan te bieden, dat nog wel te volgen is voor mensen die redelijk nieuw zijn met het onderwerp.

We stellen maximaal 30 plekken beschikbaar per masterclass.

De masterclasses hebben een vaste ticketprijs van 99 euro ex. BTW.

De masterclasses worden gehouden bij Vondelgym Zuid in Amsterdam.

In principe duurt een masterclass 4,5 uur. Alleen kan dit verschillen per masterclass. Bekijk ons huidige aanbod om te kijken welke masterclasses eraan komen.